Par spridzināšanas draudiem Rīgā aiztur jaunieti (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Par spridzināšanas draudiem Rīgā, Republikas laukumā aizturēts kāds 22 gadus vecs jaunietis, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Pagājušajā mēnesī, 23. aprīlī ap pulksten 14.30 policija saņēma informāciju par to, ka kādā Republikas laukuma ēkā ievietots spridzeklis. No ēkas nekavējoties tika veikta cilvēku evakuācija un policijas darbinieki veica ēkas pārmeklēšanu, taču spridzeklis netika atrasts.

Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 231. panta 1. daļas - par rupju sabiedriskās kārtības miera traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu vai uzņēmumu, vai organizāciju darbu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Procesa izmeklēšanas gaitā tika noskaidrota iespējamā vainīgā persona un pagājušajā nedēļā, 3. maijā Rīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki aizdomās par viltus zvana veikšanu aizturēja kādu 1991. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Jaunietis savu vainu izdarītajā atzīst, taču šobrīd turpinās izmeklēšana, kuras ietvaros tiks noskaidrota aizturētā jaunieša rīcības motivācija.

Policija atgādina, ka viltus izsaukumi var radīt smagas sekas, jo šādā veidā operatīvie dienesti nepamatoti tiek noslogoti un var gadīties, ka šāda «joka» dēļ uz citu izsaukumu operatīvie dienesti ierodas novēloti. Par šādu pārkāpumu likumā ir paredzēta kriminālatbildība un par to iespējams piemērot pat cietumsodu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu