Policisti divu dienu laikā notver trīs velosipēdu zagļus (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Centra, Salaspils un Jūrmalas iecirkņa policijas darbinieki aizturējuši velosipēdu zagļus, un par zādzībām uzsākti kriminālprocesi. Visos trijos gadījumos velosipēdi nozagti brīdī, kad tie nav bijuši saslēgti ar veloslēgiem.

Kā informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Ance Rozīte, pirmdien ap plkst.13.30 Rīgas Centra iecirknī tika saņemta informācija no kāda iedzīvotāja par velosipēda zādzību. Velosipēds nebija pieslēgts un tika nozagts no kāda Merķeļa ielas pagalma. Centra iecirkņa darbinieki nekavējoties reaģēja uz notikušo un brīdi vēlāk aizturēja iespējamo vainīgo.

Iespējamais garnadzis tika nogādāts policijas iecirknī un ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Aizturētais ir 1991.gadā dzimis jaunietis, kurš iepriekš jau nonācis policijas redzeslokā. Velosipēds tika atgūts un atdots tā likumīgajam īpašniekam.

Tās pašas dienas vakarā, neilgi pirms plkst.20 Salaspils iecirknī tika saņemta informācija no kāda Dreiliņu iedzīvotāja par velosipēda zādzību. Kāds vīrietis iegājis cietušā privātmājas teritorijā un no neaizslēgtas garāžas paņēmis velosipēdu un aizbraucis. Policija nedaudz vēlāk aizturēja iespējamo vainīgo, brīdī kad viņš pārvietojās ar zagto velosipēdu.

Aizturētais ir 1978.gadā dzimis, iepriekš tiesāts vīrietis, un pēc aizturēšanas tika nogādāts Salaspils policijas iecirknī, taču nozagtais velosipēds atdots tā likumīgajam īpašniekam.

Savukārt otrdien pēc plkst.18 Jūrmalas policijas iecirknī tika saņemta informācija, ka Dzintaros, Ošu ielā no kādas privātmājas teritorijas nozagti divi velosipēdi, kā arī mašīnas pumpis un pagarinātājs.

Zādzība tika veikta no garāžas, uzlaužot tās piekaramo atslēgu. Policisti ieradās notikuma vietā un, apsekojot teritoriju, atrada nozagto pagarinātāju, taču vēlāk, Ķemeru ielā, pamanīja kādu vīrieti, pārvietojamies ar velosipēdu, kas atbilda nozagtā velosipēda pazīmēm.

Vīrietis tika aizturēts un nogādāts Jūrmalas iecirknī un cietušais savu velosipēdu atpazina, taču otru velosipēdu policisti vēl meklē. Aizturētais ir 1967.gadā dzimis vīrietis, kurš aizturēšanas brīdi bija alkohola reibumā.

Visos gadījumos par notikušo uzsākti kriminālprocesi un notiek izmeklēšana.

Policija atgādina iedzīvotājiem rūpēties par savu velosipēdu drošību pat tad, kad tas netiek lietots. Uzglabājot velosipēdu pagrabā, šķūnīti vai garāžā, ieteicams šīs telpas aizslēgt ar drošām slēdzenēm, kā arī vēlams to pieslēgt ar veloslēgu, taču visdrošāk tomēr velosipēdu būtu glabāt dzīvoklī. Nebūtu ieteicams velosipēdu glabāt uz balkona, jo tad zaglis kāroto mantu var nolūkot un nozagt to pat neiekļūstot telpās, tas attiecas arī uz augšējo stāvu balkoniem. Lielākā daļa velosipēdu zādzību tomēr saistītas ar iekļūšanu garāžās, šķūnīšos, pagrabos un arī dzīvojamās telpās.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu