Madonna ziedo ieņēmumus no septiņus miljonus dolāru vērtas gleznas pārdošanas (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Popdīva Madonna otrdien par 7,16 miljoniem ASV dolāru (3,84 miljoniem latu) izsolīja franču mākslinieka Fernāna Ležē gleznu, lai iegūtu līdzekļus meiteņu izglītības projektiem Afganistānā, Pakistānā un citviet.

1921.gada gleznas «Trīs sievietes pie sarkanā galda» prognozētā cena bija septiņi miljoni dolāru (3,76 miljoni latu). Impresionisma un modernās mākslas izsolē to iegādājās neidentificēts kolekcionārs, teikts izsoļu nama «Sotheby's» mājaslapā.

Madonna atklāja, ka darbu esot iegādājusies 1990.gadā. Ieņēmumi no tā pārdošanas tiks ziedoti viņas «Ray of Light» fondam, kas sniedz arodizglītību bērniem-bezpajumtniekiem un trūcīgiem lauksaimniekiem.

«Es nespēju pieņemt pasauli, kurā meitenes tiek ievainotas, sašautas vai nogalinātas par mācīšanos skolā vai arī skolotāju darbu meiteņu skolā. Mēs nevaram būt bezrūpīgi,» pagājušajā mēnesī paziņoja dziedātāja. «Es gribēju ko vērtīgu iemainīt pret kaut ko nenovērtējamu - meiteņu izglītošanu!»

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu