Viss par zobu higiēnu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/untitled13/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Zobu higiēna ir profilakses pasākums, lai nodrošinātu mutes dobuma veselību.

Zobu veselība sākas jau no topošo māmiņu rūpēm par savu zobu veselības stāvokli, jo rūpīga zobu kopšana grūtniecības laikā ir svarīga ne tikai topošai māmiņai, bet arī bērna veselībai. Grūtniecības periodā smaganām tiek pastiprināti piegādātas asinis, kā rezultātā smaganas uztūkst un kļūst jutīgākas pret baktērijām, palielinot iekaisuma iespējamību. Tādēļ topošajām māmiņām ir svarīgi ne tikai ikdienā rūpēties par zobu veselību, bet arī veikt profesionālo zobu higiēnas procedūru pie zobu higiēnista, kurš palīdzēs izvēlēties vispiemērotākos mutes dobuma kopšanas higiēnas līdzekļus grūtniecības laikā, kā arī sniegs konsultāciju par uztura korekciju. Rakstnieku poliklīnikā reģistrētām grūtniecēm zobu higiēnas pakalpojums tiek nodrošināts ar 20% atlaidi.

Par zobu veselību jāsāk rūpēties jau no agras bērnības. Pirmo reizi ar zobu higiēnistu bērnu vajadzētu iepazīstināt jau 2 gadu vecumā, kad zobi vēl ir veseli. Bērnam pirmo reizi apmeklējot zobu higēnistu, viņš un viņa vecāki tiek apmācīti pareizai zobu tīrīšanas tehnikai, kas pazemina risku piena un pastāvīgo zobu saslimšanai ar kariesu, kā arī bērnam tiek nodrošināta zobu profilakse. Pateicoties regulāriem zobu higiēnista apmeklējumiem, bērnam veidojas uzticēšanās specālistam.

Zobu higiēnu ikvienam ieteicams veikt divas reizes gadā un vēlams to darīt pirms zobu ārstēšanas.

Lai nodrošinātu zobu veselību, zobu higiēnists:

- ar ultraskaņas iekārtu un speciāliem instrumentiem noņem zobakmeni,

- veic zobu virsmu pulēšana ar speciālu fluoru saturošu pastu, kas zoba virsmu padara gludāku, tīrāku un gaišāku,

- nodrošina zobu pulēšanu arī ar Airflow sodas strūklu, kas iekļūst un iztīra pat vissīkākās zobu spraugas un noņem kafijas, tējas un nikotīna pigmentus,

- pēc zobu pulēšanas aplicē profilaktisku fluora saturošu gēlu un citus zobu stiprinošus un jūtīgumu samazinošus līdzekļus.

Zobu higiēnists strādā komandā kopā zobārstu, jo tādējādi tiek sasniegts optimālākais rezultāts pacienta mutes dobuma veselībai. Veicot zobu profilakses pasākumus tiek nodrošināta pacienta veselības sagalabāšana, jo zobu veselības stāvoklis var ietekmēt arī veselību kopumā. Rakstnieku poliklīnikas zobu higiēnists Jums sniegs profesionālus padomus pareizā mutes dobuma kopšanā, kā arī palīdzēs izvēlēties piemērotākos profilaktiskos līdzekļus, kas dos iespēju pašiem ikdienā rūpēties par savu zobu veselību.

www.poliklinika.lv

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu