Strēlnieks sezonu Krievijā pabeidz ar bronzas medaļu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Sanktpēterburgas «Spartak» šodien pirmoreiz vēsturē izcīnīja Krievijas čempionāta bronzas godalgas.

Pēdējās kārtas spēlē «Spartak» savā laukumā dramatiskā cīņā ar 70:67 (13:16, 13:18, 20:15, 22:18) pārspēja Krasnojarskas «Jeņisej» basketbolistus.

Šajā mačā Strēlnieks uz laukuma pavadīja 15 minūtes un 42 sekundes, guva trīs punktus, realizējot vienīgos izpildītos soda un divpunktu metienus, taču aizmetot garām visus četrus trīspunktu metienus. Tāpat aizsarga kontā bija trīs rezultatīvas piespēles, pa vienai kļūdai un personiskajai piezīmei, kā arī trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija aizsargs Zaks Raits, kurš pretinieku grozā sameta 20 punktus. Tikmēr «Jeņisej» rindās ar 24 punktiem izcēlās uzbrucējs Džerijs Džefersons, kura kontā bija arī 11 atlēkušās bumbas.

Šī bija Sanktpēterburgas kluba desmitā uzvara 18 spēlēs, kas sezonas noslēgumā kopvērtējumā dod trešo vietu desmit komandu konkurencē.

Krievijas čempionātā šosezon izslēgšanas spēles netiek aizvadītas un valsts čempiontitulu jau kārtējo reizi izcīnījuši Maskavas CSKA basketbolisti, bet sudrabs pienāksies Maskavas apgabala «Himki», kas būs Latvijas čempiones «VEF Rīga» pretiniece VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) ceturtdaļfinālā.

Līdz ar Krievijas čempionātu «Spartak» komandai sezona noslēgusies, jo VTB Vienotajā līgā tā nespēja pārvarēt astotdaļfināla barjeru.

Strēlnieks šosezon VTB Vienotās līgas turnīrā aizvadīja 21 spēli, laukumā pavadīdams 24 minūtes un 43 sekundes. Ik mačā aizsargs vidēji guva 7,1 punktu un izdarīja 3,2 rezultatīvas piespēles, vidēji nopelnot 7,5 efektivitātes koeficienta punktus. Bet Eiropas kausā Strēlnieks nospēlēja 14 spēles, laukumā pavadīja vidēji 26 minūtes un 19 sekundes, kā arī guva 4,3 punktus un izdarīja 3,4 rezultatīvas piespēles.

Citā Krievijas čempionāta spēlē trešdien neveiksmi piedzīvoja Vladivostokas «Spartak-Primorje», ko vada latvieši Gundars Vētra, Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis. Aizvadītajā mačā «Spartak-Primorje» savā laukumā ar 66:78 (17:19, 9:24, 23:17, 17:18) piekāpās Kazaņas «Unics».

Sezonu «Spartak-Primorje» noslēgs svētdien ar maču pret Ļubercu «Triumf» komandu. Krievijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik «Spartak-Primorje» ar sešiem panākumiem 17 mačos ir priekšpēdējā, devītajā pozīcijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu