Vasiļevskis: Esmu sapratis, ka vienatnē trenēties ir vieglāk (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Bērziņš-Soms, rigaskausi.lv

Latviešu šķēpmetējs, 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions Vadims Vasiļevskis intervijā portālam «Apollo» pastāstīja par treniņu iespējām Krievijā un to, kā ir trenēties vienatnē.

Pēc pagājušās sezonas Vasiļevskis pārtrauca sadarbību ar ilggadējo šķēpmešanas treneri Valentīnu Eiduku, tādēļ nācās domāt, kur un kā turpināt trenēties.

«Startējot sacensībās ar Sergeju Makarovu regulāri esam aprunājušies, turklāt dažās sacensībās viņš pat ir pateicis priekšā kādu niansi, kas vēlāk ļāvusi sasniegt labu rezultātu,» atklāj šķēpmetējs. «Viņš pārzina mani, jo tehnika Latvijas un Krievijas šķēpmetējiem ir gandrīz vienāda.»

«Ņemot vērā, ka viņu ļoti labi pazīstu, piezvanīju un pastāstīju, ka esmu bez trenera, paskaidrojot, ka man vajadzētu kādu padomu tehniskajā darbā,» atceras Vasiļevskis. «Trenējos ar viņiem divreiz dienā. Ja būtu lielāks finansējums, tad varētu darīt, kā turku šķēpmetējs, kurš mēnesi dzīvo Krievijā, tad mēnesi trenējas Turcijā un atkal brauc uz Krieviju vai pat uz mēnesi uzaicina Makarovu pie sevis.»

Latvijā Vadims trenējas vienatnē, taču to neuzskata par problēmu. «Īstenībā tagad esmu sapratis, ka vienam pašam trenēties ir vieglāk. Jā, man nav ar ko sacensties, taču ir vieglāk domāt, mani neviens netraucē. Esmu no tiem, kas treniņā domā par šķēpmešanu, bet pēc treniņa beigām par to aizmirstu un pievēršos ikdienas darbiem. Daži labi visu dienu domā tikai par šķēpmešanu, pat ejot uz veikalu imitē kustības, taču man ir treniņš, bet pārējā laikā ir citas problēmas, kurām jāvelta uzmanība.»

P.S. Tuvākajā laikā portālā «Apollo» varēsiet lasīt gana plašu un atklātu interviju ar Latvijas šķēpmetēju Vadimu Vasiļevski.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu