Būvkompānijas vadītāja: Latvijas nekustamais īpašums nav īpaši pieprasīts Krievijas pircēju vidū (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Krievijas iedzīvotāji, izvēloties nekustamā īpašuma objektus Eiropā, galvenokārt vērtē to cenu. Šo pircēju vidū Latvija kā potenciāla mājokļu iegādes vieta nemaz nav pirmajā vietā, intervijā ziņu aģentūrai LETA atzīst attīstītāja kompānijas «Sun Re.Public» valdes locekle Jeļena Koroļova.

«Viszemākās mājokļu cenas ir Bulgārijā un Čehijā. Latvijā, kā arī citās Baltijas valstīs, viena [dzīvojamās platības] kvadrātmetra cena kopumā ir ievērojami augstāka. Dzīvokļi un mājas Latvijā [cenu ziņā] ir vienā līmenī ar Itālijas, Francijas, Spānijas tirgiem. Savukārt šīs valstis tiek uzskatītas par dārgākām. Tiesa gan, Krievijas iedzīvotājiem apsola, ka [pērkot mājokli Latvijā] viņi varēs ietaupīt, pateicoties transporta sakaru pieejamībai ar mūsu valsti - pie mums satiksme ar Krieviju ir gan labāka, gan lētāka,» sacīja Koroļova.

Salīdzinot ar valstīm siltas jūras piekrastē, Latvijas vienīgā priekšrocība ir uzturēšanās atļauja. «Un šeit Latvijas konkurentes ir Melnkalne un Slovēnija, kas kļūst arvien populārākas un drīzumā pat varētu pārspēt mūsu valsti. Šajās valstīs uzturēšanās atļaujas tiek izsniegtas investoriem, piedāvājot pat ļoti izdevīgus nosacījumus,» norādīja Koroļova.

«Sun Re.Public» vadītāja uzsvēra, ka šis uzņēmums vienmēr brīdina Krievijas klientus par Latvijas klimatiskajām īpatnībām, izceļot arī priekšrocības.

«Mūsu piekrastē ir veselīgs jodu saturošais gaiss, kā arī priedes. Vietējais klimats ir ideāli piemērots cilvēkiem gados un bērniem, kuriem nenāk par labu pārmērīgs karstums. Turklāt mūsu klienti pamatā ir turīgi pensijas un pirmspensijas vecuma cilvēki. Viņi brauc uz šejieni atpūsties kopā ar mazbērniem. Jebkurā gadījumā, lielākā klientu daļa ir cilvēki pāri 40,» sacīja nekustamā īpašuma tirgus pārstāve.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu