Vētra arī Rīgā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: O.Jansons

Sestdien, 18.maijā un otrdien, 21. maijā 19:00 Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē ar koncertprogrammu «Viena mirkļa dēļ...» uzstāsies aktieris, režisors, dziesmu autors un izpildītājs Varis Vētra, prezentējot savu jauno dziesmu albumu. Koncerts notiks Vara Vētras albuma «Viena mirkļa dēļ...» Latvijas prezentācijas tūres ietvaros, informē albuma izdevējs un koncertu rīkotājs BILŽU BIROJS. 

Albums «Viena mirkļa dēļ...» ir otrais Vara Vētras dziesmu apkopojums. Albumā apkopotas 15 oriģinālkompozīcijas – romantisku atmosfēru un eksistenciālu pārdomu rosinoši skaņdarbi. Par dziesmu tapšanu Varis Vētra stāsta: «Dziesmas nāk visos apstākļos. Uz ielas, sabiedrībā, klusumā. Vārdi nāk tikai klusumā. Priecīgās nāk priecīgi, skumjās laužas ārā citādi. Man ir tāda sajūta, ka man to stāsta. Es izmantoju savu pieredzi, lai vārdus ievietotu situācijā, bet to, ka vārdi nav manis izgudroti, es apzinos.»

Latvijas Televīzijas žurnāliste Ilze Strenga, kas ar Vari Vētru ir pazīstama vairāk nekā 30 gadus, atzīst, ka viņu piesaista dziesminieka emocionālais un garīgais dziļums, kas, viņasprāt, skaidri manāms viņa kompozīcijās: «Vara dziesmas ir nobrieduša cilvēka sajūtām piepildītas, jo viņam ir vēlme ar klausītāju caur mūziku sarunāties. Un viņam izdodas... Šīs dziesmas nav rakstītas tāpat vien – tās tiešām sevī ietver stāstus. Sirsnīgus, romantiskus, arī bēdīgus un sentimentālus.»

Savukārt Vara Vētras ilggadējs kolēģis un galvenokārt – draugs – aktieris Jānis Paukštello apbrīno V. Vētras uzdrīkstēšanos un meistarīgo prasmi dziesmās paust personiskas sajūtas. J. Paukštello uzteic, ka albums «Viena mirkļa dēļ…» ieturēts vienotā, tikai V. Vētram raksturīgā stilā: «Viņam ir ļoti meditatīvs, nomierinošs un neatkārtojams balss tembrs, ko kopā ar dziesmu tekstiem par dzīvi un mīlestību varētu raksturot kā «filozofiju par dzīvi Vara Vētras gaumē».». J. Paukštello domā, ka nav svarīgi, vai albumu klausās gados jauni vai vecāki cilvēki, jo, viņaprāt, tā ir mūzika dvēselei, kam gadus neskaita.

Albuma «Viena mirkļa dēļ…» ierakstā piedalījušies mūziķi - Aivars Hermanis, Raimonds Macats, Vilnis Krieviņš un Andris Grunte. Vērtējot dziesmu tematiku, viņi jauno CD raksturo kā Vara Vētras pirmā albuma «Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt» otro sēriju jeb idejisko turpinājumu.

Izbaudīt Vara Vētras dziesmas klātienē varēs arī koncertos, kuri notiks: Gulbenes Kultūras centrā, 16. maijā; Rojas Kultūras centrā, 17. maijā.

Vara Vētras jaunais albums «Viena mirkļa dēļ...» nopērkams visās Latvijas Pasta nodaļās, koncertu norises vietās un mūzikas veikalos!

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu