Elektrisko automašīnu ražotājs «Tesla Motors» gūst uzņēmuma vēsturē pirmo peļņu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV elektrisko automašīnu ražotājs «Tesla Motors» šā gada pirmo ceturksni noslēdzis ar 11 miljonu dolāru (5,9 miljonu latu) peļņu, tādējādi gūstot pirmo peļņu kompānijas pastāvēšanas vēsturē, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Kompānija norādīja, ka tās pārdošanas apjoms pirmajā ceturksnī veidoja 562 miljonus dolāru (301,7 miljonus latu), kas ir par 83% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

«Tesla» šā gada pirmajā ceturksnī guvis pirmo peļņu mūsu desmit gadu vēsturē,» teikts uzņēmuma paziņojumā.

Kompānija pavēstīja, ka tā nedēļā saražojusi 400 vai vairāk «Model S» automašīnas, kopējam ražošanas apjomam pirmajā ceturksnī pārsniedzot 5000 vienību. «Tesla» arī paziņoja, ka šobrīd saņem pasūtījumus, kas pārsniedz 20 000 automašīnu gadā.

Uzņēmums 2011.gadā īstenoja akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, piesaistot finansējumu 226 miljonu dolāru (121,3 miljonu latu) apmērā.

Pirmais kompānijas modelis «Tesla Roadster» maksāja vairāk nekā 100 000 dolāru un ar vienu akumulatoru uzlādes reizi varēja nobraukt gandrīz 400 kilometrus.

Vēlāk «Tesla» tirgū laida «Model S», kura cena sākas no 49 000 dolāru.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu