Organizatori: Svinības Uzvaras parkā apmeklējuši tuvu 150 000 cilvēku (116)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrā pasaules kara beigu 68.gadadienas svinības Rīgā, Uzvaras parkā šodien kopumā varētu būt apmeklējuši tuvu 150 000 cilvēku, lēš pasākuma organizatori.

Līdz plkst.20 svinības bija apmeklējuši aptuveni 100 000 cilvēku. Kā iepriekš prognozēja biedrības «9maijs.lv» vadītājs, Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks (SC) lielākais cilvēku pieplūdums Uzvaras parkā varētu būt uz grupas «Mašina Vremeni» koncertu.

Pēc organizatoru rīcībā esošās informācjas, «Mašina Vremeni» koncertu apmeklēja 40 000 cilvēku.

Kā novēroja aģentūra LETA, pēc koncerta sākuma tuvās Pārdaugavas ielas bija pilnas ar pasākuma apmeklētāju automašīnām, bet cilvēki turpināja plūst Uzvaras parka virzienā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, arī pērn 9.maija pasākumu Uzvaras parkā pēc organizatoru aplēsēm apmeklēja ap 150 000 cilvēku.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc svinētāju šogad izskatās mazāk nekā pagājušajā gadā, Baraņņiks skaidroja, ka šoreiz uzkodu un atspirdzinājumu teltis ir izvietotas tālāk no galvenās skatuves, tāpēc arī cilvēki parka teritorijā nav koncentrējušies tik blīvi, un no malas var rasties iespaids, ka apmeklētāju ir mazāk, lai gan patiesībā tā neesot.

Biedrības «9maijs.lv» vadītājs pastāstīja, ka ar nekādām būtiskām problēmām pasākuma organizatori šodien nav saskārušies, pie tam krietni mazāk raižu sagādājot cilvēki, kuri neatļauti lieto alkoholu. Baraņņiks atzinīgi novērtēja gan Valsts policijas, gan Rīgas Pašvaldības policijas darbu pasākuma norises vietā, piebilstot, ka tas ir saskaņots un proporcionāls.

Līdz plkst.21.30 policija kopumā Uzvaras parkā un tā apkārtnē bija aizturējusi 17 cilvēkus, lielākoties par neatļauta alkohola lietošanu. Pie Uzvaras parka diviem autovadītājiem noformēti protokoli par Ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu.

Kā novēroja aģentūra LETA, tuvojoties mijkrēslim, svinētāju skaits tradicionālajā pasākuma vietā nemazinās, apkārt parkam braukā automašīnas ar Krievijas karogiem, rotātas ar padomju armijas atribūtiku un dažādiem tai piederīgiem elementiem. Pie vienas no automašīnām bija piestiprināts arī Padomju Savienības karogs ar sirpi un āmuru.

Cilvēki parkā uzvedas samērā mierīgi, ik pa laikam mikrofonos atskan aicinājumi nelietot alkoholu un smēķēt tikai tam paredzētās vietās, kā arī vairāki cilvēki vēršas pie pasākuma vadītājiem ar lūgumu palīdzēt atrast nomaldījušos tuviniekus. Tomēr aģentūra LETA novēroja, ka nedaudz tālāk no pasākuma epicentra cilvēki bariņos diezgan atklāti iestiprinās ar šķidrumiem no alkoholisko dzērienu pudelēm.

Jau ziņots, ka biedrība «9.maijs.lv» šodien pie pieminekļa «Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem» un tam apkārt esošajā Uzvaras parkā piemin «fašisma sagrāves dienu».

Komentāri (116)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu