Iznāk izdevums par ādas veselību «Onkoloģijas Vēstis» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/ivanmarianelli/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

13.maijā, Eiromelanomas dienā, Kurzemes Onkoloģijas attīstības biedrība (KOAB) izdod izdevuma «Onkoloģijas Vēstis» 2.numuru, kura galvenā tēma ir ādas veselība, portālam «Apollo» pastāstīja Māris Mežeckis, Kurzemes onkoloģijas attīstības biedrības Valdes priekšsēdētājs.

Izdevuma prezentācijas pasākums notiks š.g. 13.maijā, plkst.14.00 tirdzniecības centra (TC) «Kurzeme» Veselības istabā (Lielā iela 13, Liepāja). Pasākuma laikā Liepājas Reģionālās slimnīcas (LRS) ārsti sniegs arī izglītojošas lekcijas par ādas veidojumu profilaksi, savlaicīgu diagnostiku un ārstēšanu.

Visi laipni aicināti!

Pasākuma norise TC «Kurzeme» Veselības istabā:

· Pulksten 14.00 - «Onkoloģijas Vēstis» 2.numura prezentācija, atbildes uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem,

· Pulksten 15.00 - lekcija «Vizuālie ādas un gļotādas jaunveidojumi uroloģijā» - Dr.Dz.Litavniece, LRS Onkoloģijas konsīlija vadītāja, KOAB viceprezidente,

· Pulksten 15:20 lekcija «Sauļošanās un ādas vēzis. Ādas audzēju staru terapija» - Dr.M.Mežeckis, LRS Staru terapijas nodaļas vadītājs, KOAB valdes priekšsēdētājs,

· Pulksten 15:40 - lekcija «Ādas audzēju diagnostika un ķirurģiska ārstēšana» - Dr.D.Aigare, LRS ārste - ķirurģe, Dr.A.Hincenberga, LRS ārste - ķirurģe.

Lai pilnveidotu medicīnisko pakalpojumu klāstu ādas veselības jomā, LRS mediķi izstrādājuši pasākumu kompleksu pilnīgai ādas veidojumu diagnostikai un terapijai un drīzumā sāks sniegt dermatoskopijas un ādas ķirurģijas pakalpojumus.

Neskatoties uz saules radīto labsajūtu, atgādinām, ka saules staru iedarbība ir kaitīga cilvēka ādai. Ādas iedegums ir tikai aizsardzība pret saules staru kaitīgo ietekmi uz ādu, tādēļ aicinām saglabāt tādu ādas krāsu, kā to noteikusi mūsu iedzimtība atbilstoši Latvijas ģeogrāfiskajam stāvoklim. Aicinām nepakļaut ādu intensīvai saules staru iedarbībai un lietot saules aizsargkrēmus, atrodoties spēcīgā saulē.

Saules stari veicina ne tikai tādu samērā labi ārstējamu ādas audzēju attīstību kā bazālo šūnu vēzis un plakanšūnu vēzis, bet arī ļoti ļaundabīga audzēja - melanomas attīstību. Aicinām pievērst uzmanību savām dzimumzīmēm un par aizdomīgiem veidojumiem konsultēties pie ādas speciālista - dermatologa vai ķirurga ar padziļinātām zināšanām ādas veidojumu diagnostikā un ārstēšanā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu