KP: Namu apsaimniekošanas uzņēmumu strīdi risināmi tiesā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairāki namu apsaimniekošanas uzņēmumi, kas saskārušies ar negodīgu konkurenci, vērsušies Konkurences padomē (KP), bet tā savukārt atgādina, ka negodīgas konkurences gadījumos uzņēmumi savas tiesības var aizstāvēt tiesā.

Pēdējā gada laikā KP vairakkārt saņēmusi iesniegumus no namu apsaimniekotājiem, kas saskārušies ar konkurentu negodprātīgu rīcību. Uzņēmumi ziņo, ka konkurenti izplata par tiem nepatiesu informāciju, savā labā izmanto negodprātīgi iegūtu komercinformāciju vai mēģina apgrūtināt darbību tirgū citiem līdzekļiem, piemēram, aicinot iedzīvotājus nenorēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja KP.

Šādi gadījumi var tikt vērtēti kā negodīga konkurence, kas ir Konkurences likuma pārkāpums. Līdz 2008.gada beigām negodīgas konkurences gadījumus vērtēja KP, bet kopš 2009.gada KP nav iespēju iesaistīties šādu uzņēmumu strīdu risināšanā un uzņēmumi, kas saskārušies ar negodīgu konkurenci, savas tiesības var aizstāvēt vispārējās jurisdikcijas tiesā.

Savukārt KP atbild par smagāko Konkurences likuma pārkāpumu - aizliegto vienošanos un dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas - aizlieguma ievērošanu, kā arī par uzņēmumu apvienošanās kontroli.

Konkurences likuma izpratnē negodīga konkurence var izpausties, piemēram, kā cita uzņēmuma vai tā preču atdarināšana, maldinot patērētājus, kā cita uzņēmuma vai tā darbinieku apmelošana, kā konkurenta komercinformācijas neatļauta iegūšana vai, piemēram, kā draudi vai uzpirkšana.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu