LBL finālsēriju ar dramatisku uzvaru sāk «Ventspils» (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkventspils.lv

Latvijas Basketbola līgas finālsērija šodien Saldū sākās ar pagājušās sezonas vicečempionu BK «Ventspils» komandas uzvaru.

Sērijas pirmajā spēlē BK «Ventspils» basketbolisti ar 86:84 pārspēja «VEF Rīga» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Rezultatīvākais Ventspils komandā ar 20 punktiem bija Mārtiņš Meiers, 17 punktus pievienoja Folarins Kempbels, bet 16 punkti bija Donalda Simsa rēķinā. «VEF Rīga» rindās ar 20 punktiem izcēlās Ērls Roulends, bet 17 punktus sakrāja Kristaps Janičenoks.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, tomēr pēc nospēlētām desmit minūtēm piecu punktu pārsvaru bija iekrājuši «VEF Rīga» basketbolisti. Otrajā ceturtdaļā «Vefiņš» turpināja palielināt pārsvaru, kas ceturtdaļas vidū sasniedza jau 14 punktus (37:23 un 40:26, 44:30), bet līdz lielajam pārtraukumam «rīdzinieku» pārsvars saruka līdz septiņiem punktiem (46:39).

Trešajā ceturtdaļā «Ventspils» komandai izdevās veikt 16:1 izrāvienu, no sev nelabvēlīgā 41:48 panākot 57:49, bet pirms pēdējās ceturtdaļas «ventspilniekiem» bija jau +11 (67:56). Lai gan vēl pēdējās ceturtdaļas vidū rezultāts bija 80:69 «Ventspils» labā, pēdējās minūtes sākumā «VEF Rīga» bija spējuši samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (80:81), bet 32 sekundes līdz spēles beigām Roulends panāca neizšķirtu 82:82.

11 sekundes līdz mača beigām Kempbels ar soda metieniem panāca 84:82 «ventspilnieku» labā, četras sekundes līdz finālsvilpei Roulends atjaunoja neizšķirtu, tomēr pēdējais vārds piederēja Kempbelam, kurš līdz ar mača beigu signālu izrāva uzvaru.

Finālsērijas otrā spēle risināsies jau svētdien Ventspilī, bet nākamo spēļu norises laiki būs zināmi pēc «VEF Rīga» ceturtdaļfināla VTB Vienotās līgas turnīrā.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu