«Valmiera» izglābjas un izcīna piekto spēli bronzas sērijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis, bkvalmiera.lv

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) sērijā par bronzas godalgām būs nepieciešama izšķirošā, piektā spēle.

Sērijas ceturtajā spēlē BK «Valmiera» izbraukumā, Hanzas vidusskolā ar 88:85 pieveica «Barons kvartāls» komandu, sērijā panākot neizšķirtu 2-2.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem bija Raimonds Gabrāns, 16 punktus pievienoja Jānis Kaufmanis, bet 14 punkti bija Artjoma Butjankova rēķinā. «Barons kvartāls» labā pa 19 punktiem guva Tailers Keins un Džamārs Digss.

Lai gan maču veiksmīgāk iesāka mājinieki, līdz pirmās ceturtdaļas beigām «valmierieši» spēja pārņemt vadību un pārtraukumā devās ar četru punktu pārsvaru (21:17). Lielāko daļu otrās desmitminūtes «Valmieras» komanda saglabāja vadību, tomēr neilgi pirms puslaika beigām «Barons kvartāls» atguva vadību, tādējādi pēc nospēlētām 20 minūtēm rezultāts bija 45:44 mājinieku labā.

Trešās ceturtdaļas vidū «Barons kvartāls» pārsvars sasniedza jau deviņus punktus (58:49), tomēr viesi spēja samazināt rezultāta starpību un pirms pēdējām desmit minūtēm «Valmierai» bija - 5 (64:69). Pēdējās ceturtdaļas sākumā mājinieki panāca 76:66, tomēr līdz ceturtdaļas vidum «baronu» pārsvars saruka līdz diviem punktiem (77:75).

Pēdējās minūtes sākumā Agnis Čavars samazināja mājinieku pārsvaru līdz minimumam (83:82), bet pēc neveiksmīga «Barons kvartāls» uzbrukuma Jānis Kaufmanis no soda metienu līnijas izvirzīja viesus vadībā (84:83). Tam sekoja vēl viens nesekmīgs laukuma saimnieku uzbrukums, bet atlikušajā laikā Valmieras komanda precīzi izpildīja soda metienus un nosargāja uzvaru.

Sērijas izšķirošā, piektā spēle risināsies trešdien Vidzemes olimpiskajā centrā Valmierā.

Atgādinām, ka sērijas pirmajās divās spēlēs «Barons kvartāls» uzvarēja ar 59:54 un 93:77, bet trešajā mačā pārāki ar 91:79 bija «valmierieši».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu