Sevastova izslēgta no WTA vienspēļu ranga (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas pēdējo gadu labākā tenisiste Anastasija Sevastova pēc nedēļas nogalē izplatītā paziņojuma par karjeras noslēgšanu šodien vairs nav iekļauta jaunākajā WTA rangā.

Savas karjeras laikā Sevastova spēja pakāpties līdz 36. vietai WTA rangā. 2010. gadā viņa triumfēja Eštorilas WTA kategorijas turnīrā, bet 2011. gada sākumā aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajai kārtai.

Tomēr pēdējos vairāk nekā divus gadus viņa cīnās ar dažādām slimībām un traumām, kas lika pieņemt lēmumu noslēgt karjeru. Vēl pagājušās nedēļas rangā Sevastova ieņēma 148. vietu, bet šonedēļ tajā vairs neatrodas. Pēc karjeras beigām tenisistes var izvēlēties tikt izslēgtas no ranga vai palikt tajā līdz brīdim kamēr dzēšas visi punkti.

Visaugstāk tagad vienspēļu rangā no Latvijas tenisistēm ir Diāna Marcinkēviča, kura zaudējusi trīs vietas un nu ieņem uz 249. vietu, bet Aļona Ostapenko atguvusi vienu pozīciju un tagad ieņem 730. vietu. Tikmēr Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe ieņem ranga 1149. vietu.

Ranga pirmajā desmitniekā lielas izmaiņas nav notikušas. Līdere ir Serēna Viljamsa no ASV, kura ir gados vecākā WTA ranga līdere vēsturē, bet otrā viņai seko Marija Šarapova no Krievijas, kura apsteidz iepriekšējo pasaules pirmo raketi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas. Viņām aiz muguras ir poliete Agņeška Radvanska, bet piekto vietu ieņem Ķīnas tenisiste Na Li.

Uz sesto vietu šonedēļ pakāpusies itāliete Sāra Erani, kura apsteigusi Angeliku Kerberi no Vācijas. Pozīciju zemāk atrodas čehiete Petra Kvitova, bet pirmā desmitnieka noslēgumā vietām apmainījušās Karolīne Vozņacki no Dānija un austrāliete Samanta Stosura.

Pagājušajā nedēļā pasaules labākās tenisistes sacentās Madrides WTA "Premier" sērijas turnīrā, kura finālā sacentās ranga pirmo divu vietu īpašnieces Viljamsa un Šarapova. Kārtējo reizi pie uzvaras tika Viljamsa, kura Šarapovai nav zaudējusi jau kopš 2004. gada.

Tikmēr dubultspēļu rangā Līga Dekmeijere pakāpusies par piecām pozīcijām un tagad tajā ieņem 66. vietu. Pirms nedēļas Dekmeijere bija 71. pozīcijā, taču, pateicoties uzvarai Madrides turnīra dubultspēļu sacensību pirmās kārtas mačā, viņai ar nopelnītajiem 140 WTA ranga punktiem izdevies kāpums par dažām vietām.

Vēl dubultspēļu rangā Marcinkeviča atguvusi divas vietas un nu ieņem 173. pozīciju, 15 gadus vecā Ostapenko zaudējusi piecas pozīcijas un ieņem 511. vietu, bet Gulbe aizņēmusi 1206. pozīciju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu