Nacionālā apvienība pieprasa Vešņakova atvainošanos (178)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nacionālās apvienības (NA) «Visu Latvijai!»-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars iesniedzis Krievijas vēstniekam Aleksandram Vešņakovam iesniegumu, kurā nosoda viņa publiski paustos izteikumus 9.maijā un prasa atvainošanos okupācijas režīma upuru priekšā.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja NA pārstāve Laila Ozoliņa, apvienība Krievijas vēstnieka izteikumus vērtē kā ļoti nedraudzīgu signālu Latvijai.

Intervijā TV3 ziņu raidījumam Vešņakovs izteicies: «Toreiz, kad atbrīvoja Rīgu, kad atbrīvoja Latviju, kam tad bija jāatdod vara - tiem, kas cīnījās pret Padomju Savienību? Tā sanāk! Tāpēc nē, nekādas okupācijas šeit nebija, bet notika atbrīvošana un uzvara pār nacistisko Vāciju.»

NA uzsver, ka pirmā Latvijas okupācija, ko veica PSRS, notika pirms nacistiskās okupācijas, tātad nav iespējams runāt par atbrīvošanu. NA arī atgādina PSRS uzbrukumu Masļenku robežpunktam, kas liecina par svešas valsts iebrukumu Latvijas teritorijā, kā arī to, ka Latvijas okupācijas faktu atzinusi starptautiskā sabiedrība.

Vienlaikus NA sagaida skaidru rīcību arī no Latvijas Ārlietu ministrijas. NA uzskata, ka ĀM ir jāpauž ass nosodījums Krievijas vēstnieka mēģinājumiem falsificēt vēstures faktus un izrādīt necieņu padomju okupācijas upuriem.

Komentāri (178)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu