Jauns lidostu bieds - izprintējams 3D ierocis (115)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Attīstoties tehnoloģijām, tuvojas laiks, kad cilvēkiem vairs nebūs nepieciešams stāvēt rindās, lai veikalos iegādātos dažādas preces. Tā vietā tās varēs lejuplādēt internetā un mājas apstākļos izprintēt ar 3D printeru palīdzību.

Tomēr šīs jaunās tehnoloģijas nopietni apdraud starptautisko drošību, jo tikpat viegli tagad iespējams izprintēt arī ieroci, kura funkcijas ir tādas pašas, kā īstam ierocim, proti, ar to iespējams nogalināt.

«The Mail On Sunday» Lielbritānijā veicis eksperimentu - internetā pieejamās 3D ieroča skices tika lejuplādētas un vēlāk izprintētas ar 3D printera palīdzību.

Ieroci eksperimenta dalībnieki bez problēmām iznesa caur drošības pārbaudēm, lai «Eurostar» vilcienā dotos no Londonas uz Parīzi.

Ierocis šauj ar 0,38 kalibra lodēm, un tā kā visas tā daļas ir no plastmasas, metāla detektori tās nefiksēja.

3D ieroča skici pirmo reizi internetā ievietoja kāds amerikāņu students un kopš tā laika tas lejuplādēts vairāk nekā 100 000 reižu. Vislielākā interese par šādu 3D ieroci ir tādās valstīs kā ASV, Spānija, Brazīlija, Vācija un Lielbritānija.Ieroča nosaukums ir «Liberator» un to iespējams viegli izjaukt.

Šobrīd atbildīgie dienesti lauza galvas, kā uzlabot drošības kontroli lidostās un dzelzceļa stacijās, lai jaunais nepamanāmais ierocis neapdraudētu pasažierus.

Komentāri (115)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu