Pau Gazols nespēlēs Eiropas čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas basketbola izlases un NBA komandas Losandželosas «Lakers» spēka uzbrucējs Pau Gazols nepiedalīsies Eiropas čempionātā, kas septembrī norisināsies Slovēnijā.

Basketbolistam pagājušajā nedēļā tika veikta abu ceļgalu operācija, un līdz čempionāta sākumam viņš nepaspēs atgūties.

«Kopā ar ārstu izvērtējām atveseļošanās perioda garumu, un ar nožēlu jāsecina, ka Eiropas čempionātā piedalīties nevarēšu. Svarīgākais mērķis ir uz nākamo sezonu savest kārtībā veselību un būt pilnībā gatavam uz Pasaules kausu, kas 2014. gadā norisināsies Spānijā,» izteicies Gasols.

Šosezon 2,13 metrus garais basketbolists «Lakers» rindās regulārajā čempionātā aizvadīja 49 spēles, vidēji mačā guva 13,7 punktus un izcīnīja 8,6 atlēkušās bumbas, kā arī izdarīja 4,1 rezultatīvu piespēli.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā «Lakers» sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 kapitulēja Sanantonio «Spurs». Gazols play-off aizvadīja visas četras spēles, gūstot caurmērā 14 punktus spēlē un izcīnot 11,5 atlēkušās bumbas, kā arī izdarot 6,5 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā savu dalību Eiropas čempionātā apstiprināja NBA komandas Minesotas «Timerwolves» un Spānijas izlases saspēles vadītājs Rikijs Rubio.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā Lietuvā Spānijas basketbolisti nosargāja 2009. gadā iegūto čempionu titulu, finālā ar 98:85 pārspējot Francijas izlasi.

FIBA Pasaules kauss nākamgad Spānijas sešās dažādās pilsētās norisināsies no 30. augusta līdz 14. septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu