Kā diēta ietekmē nervu sistēmu (35)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/curtfleenor/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Jautājumu uzdod[s:44843] lasītāja:

Labdien!

Esmu cilvēks ar noslieci uz veģetatīvo distoniju (nestabila nervu sistēma). Brīžiem jūtos labāk, citreiz sliktāk. Taču man ļoti ir iepatikusies dienvidu pludmales diēta (kas izslēdz ogļhidrātus), tā tiešām man palīdz atbrīvoties no kilogramiem, bet lieta tāda, ka vienmēr, kad uzsāku šo diētu, jūtu, ka man atkal pastiprinās šīs te veģetatīvās distonijas lēkmes. Vai tam varētu būt kāda saistība? Vai iespējams, ka šī diēta izslēdz kādus nervu sistēmai būtiskus vitamīnus? Paldies!

Atbild: Ksenija Andrijanova, uztura speciāliste

Labdien! Jums ir taisnība – bezogļhidrātu diēta izslēdz plašu vitamīnu un minerālvielu klāstu. Turklāt, šo diētu nedrīkst ievērot ilgāk par dažām nedēļām – tā ir ļoti bīstama nieru veselībai (nierēm diētas laikā jāfiltrē cauri liels olbaltumvielu daudzums, kas rada milzīgu slodzi), var rasties gremošanas traucējumi, aizcietējumi, riebums pret olbaltumvielu produktiem. Iesaku pieturēties pie klasiskās formulas svara samazināšanai: sports + veselīgs uzturs.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu