Itālijas valdība nobalso par nekustamā īpašuma nodokļa iesaldēšanu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Itālijas koalīcijas valdība piektdien apstiprināja likumprojektus, lai palielinātu finansējumu bez darba palikušajiem cilvēkiem un iesaldētu nekustamā īpašuma nodokli, tādējādi daļēji izpildot bijušā premjerministra Silvio Berluskoni Tautas brīvības partijas (PDL) vēlēšanu solījumu, kas draudēja sašķelt valdību.

Tāpat valdība apstiprinājusi likumprojektu, lai atceltu dubultās algas, ko saņem valdības ministri, kuri ir arī parlamenta locekļi, šādi reaģējot uz Itālijas iedzīvotāju neapmierinātību par politiķu saņemtajām privilēģijām.

Itālijas premjerministrs Enriko Leta norādīja, ka valsts fonds, lai finansētu darbinieku atlaišanas, tiks palielināts par vienu miljardu eiro.

Itālija nonākusi valsts vēsturē ilgākajā recesijas periodā, un bezdarbs pieaudzis līdz rekordaugstam līmenim, radot vēl nepieredzētu slogu uz pabalstu fondu.

Leta arī pavēstīja, ka valdība līdz 30.augustam centīsies reformēt nepopulāro nekustamā īpašuma nodokli, ko ieviesis viņa priekšgājējs Mario Monti.

Piektdien apstiprinātais likumprojekts paredz, ka nodokļa maksājums, kas paredzēts nākamajā mēnesī, tiks atcelts.

Premjerministra vietnieks Andželīno Alfano, kas ir PDL līderis, uzsvēra, ka nekustamā īpašuma nodokļa iesaldēšana nodrošina atelpas brīdi ģimenēm.

PDL jau iepriekš bija draudējusi izstāties no valdības un to gāzt, ja līdz augustam šis nodoklis netiks atcelts un atlīdzināts.

Piektdien apstiprinātos likumprojektus tagad paredzēts nodot izskatīšanai parlamentā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu