Izglītības ministrs: Bērnudārzos jānodrošina kvalitatīva latviešu valodas apguve (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Visiem Latvijas iedzīvotājiem, neatkarīgi no to etniskās izcelsmes, ir jāzina latviešu valoda. Tās ir gan Latvijas valsts intereses, veidojot saliedētu un vienotu sabiedrību, gan arī katra Latvijas iedzīvotāja paša intereses, vērtējot savas priekšrocības darba tirgū,» uzskata izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

«Šo iemeslu dēļ Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) strādā, lai stiprinātu latviešu valodas apmācību mazākumtautību bērnu dārzos, ar mērķi panākt, ka ikviens bērns mazākumtautību bērnudārzā iegūst kvalitatīvu pamatu latviešu valodas zināšanām visa mūža garumā,» viņš norāda.

«Vienlaikus, esmu pārliecināts, ka daudzvalodība ir Latvijas nacionālā bagātība. Jo vairāk valodu zina Latvijas iedzīvotāji, jo lielāka ir Latvijas ekonomikas konkurētspēja. Šī iemesla dēļ IZM atbalsta bilingvāla izglītības modeļa ieviešanu mazākumtautību bērnudārzos. Praktiski tas nozīmē, ka līdzās kvalitatīvai latviešu valodas apguvei, mazākumtautību bērnudārzu bērniem būs iespēja kopt un lietot savu dzimto valodu. Rezultātā, jau uzsākot skolas gaitas, bērni zinās vairākas valodas, kas ir nenoliedzams ieguvums viņiem visa mūža garumā,» pārliecināts ministrs.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu