Nolans: Uzdevumu izpildīju, kas nozīmē, ka arī līgums ir pagarināts (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans uzskata, ka ar laba snieguma demonstrēšanu vien nepietiek un ir jātiecas uz augstāku līmeni, kuram valstsvienība šogad spērusi pretī platu soli.

«Mēs nevaram būt laimīgi, demonstrējot vien labu sniegumu. Vēlamies spēlēt labāk par līmeni, kurā esam. Šogad izlase spēra platu soli uz priekšu,» Nolans izteicies intervijā žurnālam «Sporta Avīze». «Nevar noliegt, ka savainoto spēlētāju izkrišana no sastāva ietekmēja izlases iespēto un rezultāts būtu labāks. Tomēr no šīs komandas vairāk nevarēja prasīt. Manuprāt, valstij vajadzētu lepoties ar izlasi, jo vairākums spēlētāju bija savainoti un traumēti, bet tik un tā aizstāvēja Latvijas godu.»

Kā ziņots, Latvijas hokeja izlase šī gada pasaules čempionātu sāka neveiksmīgi, tomēr noslēgumā spēja izcīnīt 11.vietu kopējā ieskaitē.

Vērtējot Latvijas izlases atšķirīgo sniegumu pasaules čempionāta sākumā un beigās, Nolans teica, ka «to var izskaidrot ar prāta noskaņošanu, ka, izejot laukumā, varam uzvarēt».

«Ar katru spēli mēs kļuvām arvien labāki. Manuprāt, čempionātā mēs aizvadījām tikai vienu sliktu spēli, un tā bija pret Krieviju. Ja palūkojamies uz spēli pret Austriju, varēja redzēt, ka mēs dominējām no paša sākuma līdz pat beigām, bet diemžēl katru reizi, kad viņi izdarīja metienu, guva arī vārtus,» skaidroja Nolans, vienlaikus atklājot, ka pirms šīs spēles Latvijas valstsvienības rindās saskaitīti 11 traumēti spēlētāji, taču puiši devušies cīņā.

Jautāts, vai viņš ir pārsteigts par Šveices fantastisko sniegumu čempionātā, aizkļūstot līdz finālam, Nolans atbildēja, ka «nē, nepavisam», taču vienlaikus atgādināja, ka šis rezultāts netika sasniegts ar pāris nakšu plānošanu, bet gan ar ilgu darbu. Viņš arī neredzot iemeslu, kāpēc lai Latvija nevarētu atkārtot Šveices panākumus.

Taujāts pat situāciju, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans vēl neesot pārliecināts par Nolana atstāšanu galvenā trenera amatā, kanādiešu speciālists bija neziņā. «Godīgi sakot, neesmu pārliecināts, kāpēc radusies konkrētā situācija. Pagājušajā gadā es parakstīju viena gada līgumu ar nosacījumu, ka, kvalificējoties olimpiskajām spēlēm, līgums tiks pagarināts uz vēl vienu gadu. Uzdevumu izpildīju, kas nozīmē, ka arī līgums ir pagarināts līdz nākamā gada pasaules čempionāta beigām,» skaidroja kanādietis.

Lipmans vēl februārī pēc izlases kvalificēšanās Olimpiādei izteicās, ka Nolans uz Sočiem brauks jebkurā gadījumā, bet negarantēja, ka tas būs tieši galvenā trenera statusā. Savukārt pēc pasaules čempionāta noslēguma viņš izteicās, ka jautājums par treneri tiks atrisināts jūnija laikā.

Vērtējot Artūra Irbes iesaistīšanos treneru korpusā, Nolans sacīja, ka «viņa zināšanas par Latvijas hokeju un pieredze ir neatsverams ieguvums». «Iegūt tādu cilvēku, kāds ir Artūrs Irbe, ir ļoti nozīmīgi. Kad viņš runāja, spēlētāji patiesi klausījās.»

Savukārt jaunajam hokeja talantam Zemgum Girgensonam kanādiešu speciālists prognozēja spožu nākotni. «Zemgus vēl ir jauns puisis, un nevajadzētu viņu pārslogot ar gaidām, bet var redzēt, ka viņu gaida lieliska nākotne Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Izlasē viņu gaidīja. Nevar noliegt, ka viņam izdevās emocionāli pacelt komandu.»

Kā ziņots, eksperimentālajā nākamā gada pasaules čempionāta apakšgrupu sadalījumā noteikts, ka Latvija (11. vieta IIHF rangā) spēlēs grupā ar Somiju (ranga 2. vieta), Krieviju (3.), ASV (6.), Šveici (7.), Vāciju (10.), Baltkrieviju (14.) un Kazahstānu (16.).

2014. gada pasaules čempionāts no 9. līdz 25. maijam risināsies Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā.

Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs Latvija spēlēs vienā grupā ar abām šī gada pasaules čempionāta finālistēm Zviedriju un Šveici, kā arī Čehiju. Olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23. februārim.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu