Zviedrijas hokeja izlase godina kādreizējā vārtsarga Līva piemiņu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šā gada pasaules hokeja čempionāta zelta medaļu ieguvēja Zviedrijas izlase godinājusi bijušā komandas vārtsarga Stefana Līva piemiņu, kurš 2011. gadā gāja bojā aviokatastrofā.

Visi Zviedrijas izlases spēlētāji parakstījuši hokeja kreklu, kas tiks nolikts uz bijušā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas «Lokomotiv» vārtsarga Līva kapavietas Jenčepingā.

Kā ziņots, Zviedrijas izlase svētdien savās mājās uzvarēja pasaules čempionātā, tiekot pie pirmā titula kopš 2006. gada, kad spēcīgākās valstsvienības pulcējās Rīgā. Finālmačā Zviedrija ar rezultātu 5:1 pieveica Šveici, kas pirms tam turnīra gaitā cīnījās bez zaudējumiem.

Trīsdesmit gadus vecais zviedru vārtsargs gāja bojā 2011. gada 7. septembrī, kad īsi pēc pacelšanās no Krievijas pilsētas Jaroslavļas lidlauka avarēja lidmašīna Jak-42. Lidmašīnā atradās tās apkalpes locekļi, visi KHL hokeja kluba «Lokomotiv» spēlētāji un kluba personāls. Aviokatastrofā gāja bojā arī leģendārais latviešu hokejists Kārlis Skrastiņš.

Kopumā lidaparātā katastrofas mirklī atradās 45 cilvēki, no kuriem izdzīvoja tikai viens - borta inženieris Aleksandrs Sizovs.

«Lokomotiv» komanda lidmašīnu izmantoja čārterreisam uz Minsku, kur tai nākamajā dienā KHL jaunās sezonas pirmajā mačā bija plānots spēkoties ar vietējo «Dinamo» vienību. Kā izrādās, Jaroslavļā ražotā lidmašīna ar borta numuru 42433 bijusi Eiropas Savienības (ES) «melnajā sarakstā». Šo konkrēto lidmašīnu bija aizliegts izmantot ES teritorijā, jo tā neatbilda drošības regulām.

Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja sākotnēji apgalvoja, ka aviokatastrofas iemesla pamata versijas ir tehnisks lidaparāta defekts un kļūda tā pilotēšanā, bet vēlāk ilgas un plašas izmeklēšanas rezultātā komiteja par galveno atbildīgo pasludināja aviokompānijas «Jak Servis» ģenerāldirektoru Vadimu Timofejevu, pret kuru par drošības noteikumu pārkāpšanu tika ierosināta lietas izskatīšana. Savukārt Starpvalstu aviācijas komiteja (MAK) pavēstīja, ka traģēdiju izraisīja apkalpes kļūdainās darbības. Avarējušā lainera «Jak-42» piloti lidmašīnas ieskriešanās laikā tieši pirms pacelšanās kļūdas pēc nospieduši bremzes pedāļus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu