Ventspils ostā atrasta 500 kilogramus smaga aviācijas bumba; neizslēdz iedzīvotāju evakuāciju (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:LETA

Ventspils ostas teritorijā, piestātnes izbūves vietā, vakar atrasta apmēram 500 kilogramus smaga aviācijas bumba, aģentūrai LETA pastāstīja 3.Zemessardzes novada štāba pārstāve Zanda Tamuļone.

Uz Ventspili šodien ir devušies Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīri, kuri lems, kā sprādzienbīstamo priekšmetu nogādāt vietā, kur to varētu neitralizēt. Visticamāk, bumba tiks pārvesta, izmantojot ūdens transportu, jo tā būtu drošāk pilsētas iedzīvotājiem.

Patlaban ap bīstamo atradumu ir norobežota teritorija 300 metru rādiusā. Tamuļone pagaidām nevarēja komentēt aviācijas bumbas iespējamo izcelsmi. Viņa vien piebilda, ka notikuma vietā strādā speciālisti un tuvāko stundu laikā apstākļi var mainīties.

Visus darbus vada Nacionālie bruņotie spēki (NBS). «Mēs rīkojamies atbilstoši viņu norādījumiem,» aģentūru LETA informēja Ventspils domes izpilddirektors Aldis Ābele. Pašlaik ir bijis rīkojums par teritorijas norobežošanu 300 metru rādiusā, kas tieši neietekmē pilsētas iedzīvotāju ikdienu, tostarp arī pārvietošanās iespējas pāri Ventas tiltam.

Otrā pasaules kara krievu aviācijas bumba atrodas Ventā starp abiem tiltiem aptuveni četru metru dziļumā.

Pustonnu smagā bumba pēc saviem izmēriem vērtējama kā liela un tās šķembu lidošanas rādiuss var būt viens kilometrs, informēja Ābele. Pašlaik nav pieņemts lēmums par iedzīvotāju evakuāciju. Ja tāda nepieciešamība būs, par to tiks ziņots atsevišķi.

«Iedzīvotāju evakuāciju nevaram izslēgt, bet pašlaik izskatās, ka evakuācija drīzāk nebūs nepieciešama,» informēja Ābele. Iespējams, aviācijas bumbu varētu transportēt ūdenī iegremdētā veidā. To varētu darīt ar kompānijas «BMGS» tehniku, - šī kompānija veic sauskravu termināļa izbūves darbus vietā, kur atrasta aviācijas bumba.

Ventspilī strādā sapieru brigāde no Saldus, un pēc otras brigādes ierašanās no Liepājas tiks lemts, kā bumbu droši transportēt.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu