Mūze: Ar tehniku, kuru piedāvā Eiduka, var mest ļoti tālu (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas šķēpmetāja Līna Mūze sarunā ar «Apollo» pastāstījusi par šo sezonu un atklājusi, uz kurām sacensībām tiks likts uzsvars.

«Sezona man sākusies labi, ņemot vērā visus apstākļus – tehnikas un trenera maiņu. Viss ir jauns un vecā treniņu sistēma tiek mainīta,» par sadarbību ar treneri Valentīnu Eiduku izsakās Līna.

«Mainu pilnīgi visu, arī ieskrējienu. Jau pērn, gatavojoties Londonas olimpiskajām spēlēm, sāku daļēji mainīt ieskrējienu un tehnisko izpildījumu, bet šogad mainām visu. Esmu pielikusi fiziskajā sagatavotībā, palielinājies ātrums, līdz ar to mainās ieskrējiens un tehnsikais izpildījums.»

Pārmaiņu laikā cerēt uz augstiem rezultātiem ir grūti, bet atlaides sportiste sev nedod

«Nenoliegšu, ka ir grūti šosezon, ja tiek mainītas visas iestrādnes. Kā zinams, no jauna iemācīties ir vieglāk nekā pārmācīt. Tika lauzta vecā tehnika, mācos visu vēlreiz un atkārtoju vairākkārt. Izpildu imitācijas, arī metienu daudzums ir lielāks. Metienam jābūt vislabākajam un pareizākajam, viss iet uz labo pusi. Daudz jāstrādā, un šogad man palīdz arī fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis.

Līna saka, ka par tehnikas maiņu tika diskutēts ar Eiduku un tas nav vienas puses lēmums.

«Tās ir mūsu abu domas, jo ar veco tehniku bija lielas problēmas. Ar tehniku, kuru piedāvā Eiduka, var mest ļoti tālu. Viss tikai jāsaliek pa plauktiņiem man pašai, jāmaina ir daudzas lietas.»

«Šosezon vēlos stabilitāti, tas ir galvenais, bet, protams, katrās sacensībās gribētos mest pāri 60 metriem. Bet tiecos uz stabilitāti un ceru šogad to sagaidīt. Jāsaprot, ka secensībās ir citādāki apstākļi un tos nevar pielāgot treniņos. Ja treniņos strādāju uz tehniku, tad mačos to visu pilnveidoju. Jāsaliek viss kopā. Šķēpmešana tehniski ir ļoti grūts sporta veids un īsā laikā visu apgūt nevar. Ceru, ka rezultāti būs jūlijā,» saka sportiste, norādot, kuri mači sezonā ir galvenie.

«Galvenās sacensības būs U-23 Eiropas čempionāts Tamperē, bet svarīgs starts ir arī Pasaules čempionāts Maskavā uz kuru man vēl ir jāizpilda A normatīvs, kas ir 62 metri. Uz šīm sacensībām tiek likts liels uzsvars, jo no tām ir atkarīgs LOV sastāvs. Uz Universiādi nebraukšu, jo šīs divas sacensības pārklājas. Ventspilī risināsies nometne no 27. jūnija līdz 8. jūlijam, atpūta netiek dota, tikai dažas svētdienas ir bijušas brīvas, kuras pārsvarā tiek pavadītas mierīgi, lai spētu atjaunoties,» pastāstīja Mūze.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu