Brīvdabas muzeja vasaras notikumi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

Brīvdabas muzejā jūnijā norisināsies ikgadējais Tautas Lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus, Jāņu ielīgošana, kā arī Dziesmu un Deju svētku ietvaros notiks Latvijas amatierteātru izrādes un Folkloras diena.

1. un 2. jūnijā no plkst. 9:00 līdz 17:00 Brīvdabas muzejā norisināsies gada lielākie amatniecības svētki – Tautas Lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus. 43. gadu pēc kārtas jūnija pirmajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejā pulcējas tautas lietišķās mākslas studijas un amatnieki no visas Latvijas, lai divu dienu laikā ar savu gada veikumu iepazīstinātu apmeklētājus. Līdztekus amatniecības izstrādājumiem Gadatirgū iespējams iegādāties arī vietējo pārtikas preču ražotāju produkciju – mājas sierus, kūpinājumus, vīnu un citus gardumus.

Gadatirgus savus viesus priecēs arī ar bagātīgu kultūras programmu. Līdztekus tautas deju ansambļu Dancītis, Bitīte, Aspazija, Ritenītis, Baltābele, Greizie rati, Saules bērni, Kamolītis, Druva, Čiekurs priekšnesumiem Rietumu estrādē, ar dziesmām apmeklētājus priecēs Dzīne, Tev un man, Skudriņas, Strauts, ka arī folkloras kopas Artava un Dvīga.

No plkst. 13:00 līdz 14:00 izstāžu zālē notiks tikšanās ar izstādes «Sāmu ģimenes astoņi gadalaiki» autoriem – laikraksta «Västerbottens-Kuriren» (Ūmeo, Zviedrija) fotogrāfu Tūrbjērnu Jākobsonu un žurnālistu Bertilu Vallīnu.

15. un 16. jūnijā no plkst. 12:00 līdz 16:00 Brīvdabas muzejs aicina uz Jāņu ielīgošanas pasākumu, kur gatavosimies latviešu nozīmīgākajiem un skaistākajiem svētkiem – vasaras saulgriežiem. Vīsim vainagus, pušķosim mājas, lopiņus un rotāsimies paši. Uzklausīsim zāļu sievas padomus. Darīsim alu, siesim sieru, cepsim raušus. Būs arī dziesmas dejas un rotaļas.

29.jūnijā plkst.12:00 -20:00 Dziesmu un deju svētku ietvaros notiks Latvijas amatierteātru izrādes. Brīvdabas muzeja sētās izrādīs Rūdolfa Blaumaņa lugu iestudējumus, atceroties izcilo latviešu dramaturgu viņa 150.dzimšanas dienā. Piedalīsies Liepājas Tautas teātris, Ozolnieku novada amatierteātris, Tērvetes novada amatierteātris «Trīne», Auces novada Vītiņu tautas nama amatierteātris «Mežrozīte» un Jūrmalas teātris.

6. jūlijā plkst. 11:00 - 17:00 Dziesmu un deju svētku Folkloras dienas ietvaros tiks rādīti dažādu novadu kristību rituāli. Suitu un latgaliešu rituāli balstīti tradīcijās, savukārt, vidzemnieki rādīs, kā var veidot mūsdienīgu rituālu, kurā apvienoti tradicionāli un jaunrades elementi.

Zemgales sētā Zemgales un Augšzemes rotaļu un dziesmu programma, savukārt lībieši rādīs savu kāzu rituālu un izdancinās visus sanākušos kāzu viesus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu