Valmieras pusē ir zirgs, kas pareģo (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valmiera vienmēr uzturējusi draudzīgas attiecības ar saviem kaimiņiem - Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadiem, veidojot kopīgus pasākumus, izzinot skaistākās novadu vietas un popularizējot intriģējošākos nostāstus. Šoreiz uzmanību pievēršam Burtnieku zirgaudzētavai, jo tajā mājo kāds īpašs un vieds zirgs - Ciklons jeb tautā saukts Sima. Kā izrādās, staltais zirgs sevī glabā neparastu noslēpumu - Sima ir zirgs-pareģis, portālam «Apollo» pastāstīja Justīne Deičmane, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Ciklons ir 19 gadus jauns un sprigans zirgs, kas savas maģiskās spējas neapzinājās līdz pat šim pavasarim. Lai pārbaudītu tautā klīstošās baumas par Sima pareģa dotībām, aktīvā tūrisma centrs «Eži» devās pētnieciski izzinošā ekspedīcijā uz Burtnieku zirgaudzētavu. Tika noskaidrots: šogad būs izcila tūrisma sezona un sestdien, 25.maijā, kad norisināsies laivu maršs «Abuls - Gauja», spīdēs saule. Par to, kā norisinājās pareģošanas process un kā panākt, lai zirgs atklāj nākotni, iespējams uzzināt, noskatoties video sižetu.

Kāzas dzersim šogad vai nākamgad? Kādi laikapstākļi gaidāmi rīt - saule vai lietus? Cik auglīgs būs nākamais gads? Vai mīlestības maršruts «Abuls - Gauja» atklās īstas mīlestības noslēpumu? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem ikvienam interesentam būs iespēja atklāt sestdien, 25.maijā, laivu marša «Abuls - Gauja» noslēguma pasākumā, kas norisināsies Valmiermuižas pils parkā, jo pareģis Ciklons būs ieradies, lai sniegtu padomus un lemtu nākotni.

Laivu marša «Abuls - Gauja» starts tiks dots Brenguļu alus darītavas dārzā ap plkst.10.00, un līdz pat plkst.15.30 laivotāji ātrākā vai lēnākā tempā varēs kuģot pa abām upēm līdz sasniegs finišu Valmieras laivu piestātnē. Brauciena laikā Abula un Gaujas krastos marša dalībniekus ar lustīgiem sveicieniem uzmundrinās visu trīs novadu mākslinieki. Savukārt Daliņu pludmalē Kocēnu novads būs parūpējies par sātīgu putru, ko dāvāt dalībniekiem spēku atgūšanai. No plkst.14.30 laivotājus un tūrisma akcijas «Apceļo Valmieras pusi!» dalībniekus ar dažādām aktivitātēm izklaidēs Valmiermuižas alus darītava. Spēku atgūšanai dalībnieki varēs cienāties ar restorāna «Rātes Vārti» gardo bukstiņputru un maiznīcas «Liepkalni» spēcinošo rupjmaizi, kā arī veldzēties ar Brenguļu un Valmiermuižas alu. Tāpat būs iespēja doties izjādē pa Valmiermuižu Burtnieku zirgaudzētavas bērīšu mugurā, bet, svinot vasaras tūrisma un brīvdienu sezonas atklāšanu, plkst.15.45 Valmiermuižu pieskandinās grupas «Oranžās brīvdienas» koncerts. Pēc lustīgā koncerta plkst.16.30 atraktīvā apbalvošanas ceremonijā tiks suminātas skaistākās «Peldošo zirgu» ekipāžas un naskākie tūrisma akcijas dalībnieki.

Lustīgais laivu brauciens no Brenguļiem uz Valmieru norisinās jau trešo gadu, sadarbojoties aktīvā tūrisma centram «Eži», Valmiermuižas un Brenguļu alus darītavām, kā arī Valmieras pilsētas, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībām. Šogad pasākums tiek kuplināts ar vēl diviem dalībniekiem - Kocēnu un Burtnieku zirgaudzētavām. Tā kā tas ir karnevāls uz ūdens, laivu marša temats šogad ir «Peldošie zirgi». Vēl joprojām visiem interesentiem ir iespēja pieteikties lielākajam laivu maršam Latvijā «Abuls - Gauja» un iejūgt «zirgu» kādā no sešām laivu klasēm: Vieninieki jeb «oģinočkas», Trīs vīri laivā, Nāras, Ģimenes, Hobiju grupa un Uzņēmumi/ darba kolektīvi. Plašāka informācija pieejama www.visit.valmiera.lv un www.ezi.lv.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu