Vašingtonas muzejā izstādītas krāpnieka Bernarda Medofa mantas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par vērienīgu krāpšanos notiesātā ASV uzņēmēja Bernarda Medofa personīgās mantas izstādītas Vašingtonas muzejā līdzās gangsteru un sērijslepkavu lietām.

Vašingtonas Nacionālajā nozieguma un soda muzejā apskatāma beisbola nūja ar iegravētu bijušā uzņēmēja vārdu, vēstule, kurā viņš lūdz piedošanu dēlam Endrū, un pat atslēgas no viņa kādreizējā biroja Ņujorkā. Pavisam izstādītas aptuveni 15 mantas, kas kādreiz piederējušas bijušajam «Nasdaq» biržas priekšsēdētājam.

Kā jau ziņots, 2009.gada jūnijā Medofam ASV tiesa piesprieda 150 gadus ilgu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu milzīgas krāpnieciskas shēmas izveidošanā.

Medofs nodarbojās ar krāpšanu gadu desmitiem, pārliecinot investorus ieguldīt miljardiem dolāru, kas tika izmantoti, lai izmaksātu fiktīvas dividendes iepriekšējiem ieguldītājiem.

«Parasti cilvēki par noziegumiem uzskata vardarbīgus nodarījumus, taču patiesībā ir arī daudz nevardarbīgu. Muzejā cenšamies pārstāvēt tos visus,» sacīja muzeja pārstāve Dženīna Vakarello.

Ekspozīcijā iekļautās lietas muzejam iedevis Medofa dēls Endrū, likvidators Ērvins Pikārs un pat Medofa apkrāptie cilvēki. Finansista mantas izstādītas blakus Frenka Abnageila stendam. Kā zināms, Abnageilu slavenu padarīja Holivudas filma «Catch Me If You Can» («Noķer mani, ja vari») ar aktieri Leonardo di Kaprio galvenajā lomā.

Vakarello sacīja, ka Medofs «ir lielākais finanšu noziedznieks, kurš apkrāpis tūkstošiem cilvēku daudzās valstīs».

«Ja kaut kas izskatās pārāk labi, lai būtu patiesība, tā noteikti nav patiesība. Neieguldiet tajā savu naudu!» izstādes atklāšanā teica atvaļinātais Federālā izmeklēšanas biroja Vašingtonas biroja direktora vietnieks Džo Persikini.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu