No kā baidās vīrieši (109)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Daži vīrieši uzskata, ka viņiem ar savām problēmām ir jātiek galā pašiem, tādēļ par savām bailēm mīļotajam cilvēkam vai sievai nestāsta pat tad, ja izjūt lielas stresa situācijas. Sievietes ļoti bieži pamana, ka mīļotajam cilvēkam kaut kas nav labi un sāk iztaujāt, raksta [s:44925]. Tā kā vīrietis cer pats visu atrisināt, rodas strīdi.

Vīriešu bailes nav viena no iecienītākajām tēmām starp vīriešiem, taču viņus dažkārt nomāc kaut kāds nemiers, pat ja arī nevienam par to nekad neizstāsta. Nopietnu iepazīšanos portāls Paris.lv sniedz vairākus vīriešu baiļu piemērus un risinājumus, kā palīdzēt savam mīļotajam tikt vaļā no bailēm.

Vai es pietiekami daudz nopelnu?

Pats svarīgākais ir nevis pati nauda, bet ko tā simbolizē: uzticēšanos sev (vēlēšanās nebūt sliktākam par citiem) pašcieņu, viņa un viņa ģimenes locekļu drošību, dzīvesveida brīvību (piemēram, iespēja ar savu ģimeni doties atvaļinājumā, kur vien rodas vēlēšanās), nodrošinātu nākotni sev un savai ģimenei (piemēram, iespēja bērniem mācīties prestižās pasaules universitātēs). Jā, sievietes arī strādā, nopelna naudu un cenšas sev un savai ģimenei radīt pēc iespējas labākus dzīves apstākļus. Taču daudzi vīrieši uzskata, ka ģimenes uzturēšana ir tikai vīriešu pienākums, tādēļ izjūt krietni lielāku spiedienu un raizes par to, ka viņi pārāk maz cenšas, lai ģimenei nekā netrūktu.

Kā viņam palīdzēt?

Pēc iespējas vairāk interesējieties par Jūsu ģimenes finansēm. Centieties kopā apmaksāt visus rēķinus, neskatoties uz to, kas tos saņem. Tas viņam ļaus saprast, ka jūs kopā dalāties ne tikai priecīgos brīžos, bet arī grūtībās, tādēļ vīrietis nejutīsies tik vientuļš, risinot ģimenes finansiālās problēmas. Tāpat vīrietim biežāk sakiet, cik ļoti lepojaties ar viņu.

Vai esmu pietiekoši daudz ko paveicis savā dzīvē?

Šis jautājums bieži nomāc vīriešus, kad viņiem iestājas pusmūža krīze. Vīrieši sevi nomoka ar jautājumiem, vai viņi ir pietiekoši daudz ko paveikuši, vai vīriešus kāds atcerēsies pēc viņu aiziešanas no šīs dzīves, vai tas, ko viņi ir paveikuši, ir patiešām tas, ko viņi ir vēlējušies paveikt, vai vispār viņi bija un ir laimīgi? Uzdodot līdzīgus jautājumus, vīrieši ļoti bieži mēģina pārliecināties, ka viņi patiešām ir paveikuši visu, lai varētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Kā viņam palīdzēt?

Vienkārši parunājieties ar vīrieti, pamēģiniet izprast un nekādā ziņā ne par ko nevainojiet viņu. Pajautājiet vīrietim, ko viņš vēl vēlētos paveikt savā dzīvē un atbalstiet viņu, pajautājiet, ko Jūs varētu izdarīt, lai vīrietis sajustos laimīgāks.

Vai es nepazaudēšu savu darbu?

Ļoti bieži vīrietim viņa darbs ir ļoti svarīgs, pat ja ne visi to atzīst. Bailes zaudēt darbu stimulē vīriešus koncentrēties personiskās karjeras virzienā. Diemžēl šādos gadījumos bieži vien mazāk uzmanības tiek veltīts citām svarīgām jomām – attiecībām, ģimenei, draugiem.

Kā viņam palīdzēt?

Centieties izprast viņa raizes – iedziļinoties darba lietās, viņš nemēģina no Jums attālināties, vīrietis vienkārši cenšas būt vajadzīgs. Atgādiniet viņam, ka nav svarīgi, kas notiktu, Jūs visas grūtības atrisināsiet kopā. Tāpat atgādiniet vīrietim, ka dzīvē ir jābūt veselīgam līdzsvaram starp darbu un ģimeni.

Vai es novecoju?

Bieži vīrieši uztraucas par savu vecumu un to, vai viņš vēl aizvien ir pievilcīgs, jo, gadiem ritot, katra vīrieša matos rodas arvien vairāk sirmu matu, tiek zaudētas ķermeņa formas. Tas var biedēt.

Kā viņam palīdzēt?

Vīrietis vienkārši vēlas zināt, ka viņš Jums vēl aizvien šķiet pievilcīgs. Vīrietim to ne tikai pasakiet, bet arī aplieciniet – tā, lai viņš nekad par to nešaubītos …

Vai man būs laba veselība?

Droši vien lielākajai daļai vīriešu nepatīk iet pie ārstiem. Taču viņi tomēr uztraucas par savu veselību, pat ja ne vienmēr par to pasaka.

Kā viņam palīdzēt?

Atgādiniet viņam, ja viņš vēlas redzēt savus mazbērnus, viņam obligāti ir jārūpējas par savu veselību. Savu vīrieti varat ne tikai iedrošināt, bet arī profilaktiski kopā aiziet pie ārstiem.

Vai es vēl aizvien spēju seksuāli uzbudināt savu mīļoto (sievu)?

Daudzi vīrieši ļoti jūtīgi reaģē uz piezīmēm par viņu prasmēm gultā. Patiesību sakot, daudzi no viņiem vēlētos zināt, kad viņiem izdodas visu izdarīt ideāli, taču pavisam nevēlētos zināt, ja kaut kas šajā jomā nav izdevies. Ticiet vai nē, bet daudzi vīrieši patiešām uztraucas par savām prasmēm gultā, it sevišķi, ja dzird nedaudz kritikas.

Kā viņam palīdzēt?

Ja rodas kaut vismazākā izdevība, uzslavējiet savu vīrieti par viņa meistarību gultā. Ja visu laiku viņam teicāt, ko viņš dara slikti, parunājiet par to, ko Jūs vēlētos, lai viņš izdarītu. Nevajag viņu pierunāt vai visu laiku kaut ko neatlaidīgi piedāvāt – vienkārši koķeti ieminieties, ko Jūs vēlaties. Ticiet vai nē, viņš to neaizmirsīs …

Vai es esmu (būšu) labs tētis?

Runājot par paternitāti, vīrieši parasti baidās no divām lietām neatkarīgi no tā, vai viņi jau ir vecāki vai plāno par tādiem kļūt. Pirmkārt, vīrieši uztraucas par to, vai viņiem ir pietiekami daudz zināšanu par bērnu auklēšanu un vai viņi ir gatavi paternitātei. Otrkārt, vīriešiem ir bail atkārtot savu vecāku kļūdas.

Kā viņam palīdzēt?

Nav tādas grāmatas, kas iemācītu kļūt par ideālu tēti – visu iespējams iemācīties ar pieredzi. Aprunājieties ar vīrieti par Jūsu bailēm kļūt par mammu vai par rūpēm, ka neesat pietiekami laba mamma. Gan sievietēm, gan vīriešiem bieži vien ir tādas bailes. Ja aprunāsieties ar vīrieti par savām bailēm, viņš nejutīsies vientuļš un sapratīs, ka ne tikai viņš viens izjūt nemieru.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu