Atklāj biokurināmā katlumāju siltumcentrālē «Zasulauks» (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

AS «Rīgas siltums» pirmdien Kandavas ielā 16 atklāja jauno biokurināmā katlumāju siltumcentrālē «Zasulauks», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmuma informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Ar jauno katlumāju «Rīgas siltums» turpina savu investīciju politiku Rīgas pilsētas siltumapgādes attīstībā un efektivitātes paaugstināšanā, nodrošinot konkurētspējīgu un drošu siltumapgādi.

Biokurināmā katlumājas siltuma jauda ir 20 megavati (MW). Siltumenerģijas ražošanā izmanto koksnes šķeldu. Jaunā katlu māja darbosies bez pastāvīga apkalpojošā personāla.

AS «Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai.

Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 900 kilometru, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% «Rīgas siltuma» akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS «Dalkia» pieder 2%, bet AS «Latvenergo» - 0,005%.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu