Riga Fashion Mood «Premium» izved modi ārpus Rīgas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Ūdris

Sestdien, 25. maijā Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» norisinājās Latvijas modes palātas rīkotais modes festivāls Riga Fashion Mood. Modes skatēs tika izrādītas 14 Latvijas vadošo un jauno dizaineru aktuālās kolekcijas. Pasākuma norises vietā biļetes bija izpārdotas, klātienē to vēroja vairāk kā 350 apmeklētāju, bet internetā vai Interaktīvajā TV to skatījās vēl vairāki tūkstoši modes mīļotāju.

Šis modes pasākums bija Latvijā unikāls, jo norisinājās ne vien ārpus galvaspilsētas, bet arī bija vērojams ikvienam interesentam klātienē vai internetā. Tādējādi Latvijas modes baudīšana bija iespējama ļoti plašam interesentu lokam.

Sestdienas vakarā Ventspilī savas kolekcijas demonstrēja pazīstamie un mīlētie modes mākslinieki Natālija Jansone, Keita, Aleksandrs Pavlovs, Žanete Auziņa un Šeila, strauju popularitāti iekarojošais Salt un Amoralle, kā arī Taste un ilgtspējīgās modes zīmols Recycled. Jauno modes mākslinieku rindās būs jau popularitāti ieguvušie Reinis Ratnieks un Kristiāna Kalniņa. Skatītājus priecēs arī Latvijas bērnu modes zīmoli Colorlicious, Leny Tomy Factory un Hebe.

Uz modes skates mēles valdīja svinīga un izsmalcināta noskaņa. Redzētie tērpi tika atzinīgi novērtēti un daudzi arī iegādāti Taste Latvia pop-up veikalā pasākuma norises vietā – teātra namā «Jūras vārti». Īpašu skatītāju sajūsmu un atbalstu izpelnījās vismazākie modes skates modeļi, kas demonstrēja bērnu zīmolu kolekcijas.

Ventspilniece Linda, kas Riga Fashion Mood apmeklē pirmo reizi, stāsta: «Lieliski, ka Ventspilī notika tik nozīmīgs un skaists modes pasākums. Mums, ārpus Rīgas dzīvojošajiem, tā bija iespēja izbaudīt latviešu modi klātienē. Man ļoti patika, ka redzētās kolekcijas ir īpašas, unikālas, bet tai pat laikā praktiskas un nēsājamas. Manuprāt, modei jābūt tādai, ko gribas uzvilkt un nēsāt. Un šovakar es redzēju ļoti daudz tādu tērpu, kuros spētu sevi iztēloties.»

Ar Lattelecom tehnoloģisko atbalstu pasākuma tiešraide bija pieejama ikvienam interneta lietotājam visā pasaulē, kā arī Lattelecom Interaktīvās televīzijas skatītājiem. Jaunā māmiņa Ivita šobrīd dzīvo Londonā, tāpēc Riga Fashion Mood modes skates vēroja internetā: «Esmu regulāra Riga Fashion Mood apmeklētāja. Pirms pus gada pārcēlos uz Londonu, tāpēc biju skumja, ka nevarēšu izbaudīt pasākumu. Bet tad uzzināju, ka tā tiešraide būs skatāma internetā. Sestdienas vakarā saposos, uzaicināju ciemos draudzenes, un mēs baudījām modi tā, it kā būtu klātienē. Latviešu dizaineru talantu atzinīgi novērtējām gan mēs, latvietes, gan arī manas britu draudzenes un viņu bērni.»

Modes festivāls Riga Fashion Mood tiek organizēts kopš 2011. gada. Tā organizators ir biedrība Latvijas Modes palāta, kas apvieno modes dizainerus, mācībspēkus, ražotājus un citas modes attīstībā ieinteresētās personas. Modes palātas mērķis ir attīstīt modes platformu Latvijā un organizēt pasākumus, kas sniedz iespēju Latvijas modes dizaineriem un zīmoliem piedāvāt jaunās kolekcijas klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā, kā arī veicināt Latvijas modes patēriņa pieaugumu sabiedrībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu