Notiks publiska diskusija «Kam uzticam savus bērnus?» (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/avajune/

Daudzās Latvijas ģimenēs pienāk brīdis, kad bērna pieskatīšanai vecāku prombūtnes laikā ir jāizvēlas aukle - cilvēks ar augstu atbildības sajūtu, atbilstošu izglītību un prasmēm bērna aprūpē un audzināšanā. Arī, uzticot savu atvasi bērnudārza darbiniekiem, paļaujamies, ka auklīšu zināšanas un iemaņas būs atbilstošas bērna veselīgai un drošai attīstībai. 

Kādai īsti ir jābūt profesionālai auklītei? Kādas ir Latvijas izglītības iespējas par tādu kļūt?

Sākot ar jauno 2013./2014.akadēmisko gadu, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sarkanā Krusta medicīnas koledža uzsāks realizēt jaunu arodizglītības programmu «Mājturība» ar iespēju iegūt aukles kvalifikāciju. Jaunā programma pirmo reizi Rīgā piedāvās profesionālā līmenī apgūt aukles darbam nepieciešamās iemaņas, sniedzot papildu zināšanas bērna veselības aprūpē. Programma tiks īstenota sadarbībā ar Tartu veselības aprūpes koledžu, VSIA «Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu» un Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēm.

Lai iepazīstinātu ar programmas saturu, vērstu uzmanību uz līdzšinējo Latvijas pieredzi aukles izglītības nodrošināšanā un izglītības atbilstību jauno vecāku un darba tirgus prasībām, notiks publiska diskusija.

Tajā piedalīsies: Jānis Gaigals, Valsts izglītības satura centrs, vadītāja vietnieks; Kaspars Jasinkēvičs, RD Labklājības departamenta sociālā pārvalde, priekšnieka vietnieks; Gundega Puķīte, RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes Pirmsskolu nodaļa, galvenā speciāliste; Daina Kājiņa, Latvijas privāto pirmskolu biedrība, valdes priekšsēdētāja; Sandija Salaka, Māmiņu klubs Baltijas valstīs, vadītāja; Maksims Ivanovs, LM Bērnu un ģimenes politikas departaments, vecākais eksperts; Gastons Neimanis, RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža, direktors; Dr. Ārija Marksa - Ebele, Latvijas Pediatru asociācija, «Glābiet bērnus», pārstāve; Baiba Krišjāne, Rīgas 49. Pirmskolas izglītības iestāde, aukle.

Moderators: Ansis Bogustovs.

Diskusijas laikā tiks prezentēti «Māmiņu kluba» aptaujas rezultāti - cik finanšu līdzekļu no ģimenes ienākumiem vecāki ir gatavi atvēlēt aukles pakalpojumiem.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu