Skoti saniknoti par likumdevēju plāniem aizliegt bāros stikla glāzes (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/14863785@N03/

Skotijas likumdevēju plāni aizliegt bāros stikla glāzes izraisījuši vispārēju sašutumu iedzīvotājos, vēsta laikraksts «Daily Telegraph».

Lai mazinātu iespējamo traumu risku, Skotijas naktsklubos jau tagad pēc plkst.21 aizliegts pasniegt dzērienus stikla glāzēs, tāpēc visi dzērieni, tostarp šampanietis, kokteiļi un viskijs, tiek servēti plastmasas glāzēs.

Taču Skotijas alkohola tirdzniecības licencēšanas valde plāno pilnībā bāros aizliegt stikla glāzes, liekot bāriem turpmāk izmantot plastmasas glāzes.

Tomēr sabiedriskajai apspriešanai piedāvātie plāni izraisījuši sašutumu gan krogu īpašniekos, gan apmeklētājos.

«Tā ir valsts pārmērīga aizbildniecība vissliktākajā izpausmē. It kā mēs nevarētu pieaugušajiem uzticēt stikla glāzi,» norādīja Ilvernesas kroga «Hootananny» īpašnieks Kits Freizers.

Krogu īpašnieki norāda, ka klienti parasti ir ļoti neapmierināti, ja viņiem tiek pasniegti dzērieni plastmasas glāzēs.

«Skotija pašlaik piedzīvo iespaidīgu mazo alusdarītavu atdzimšanu, kas ražot patiesi izcilu un brīnišķīgu alu, turklāt Skotijas viskiji ir slaveni visā pasaulē. Baudīt tādus no plastmasas glāzes ir aizvainojoši,» norādīja kāds apmeklētājs.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu