Bērnu svētki atjaunotajā Ziemeļblāzmas parkā!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 2. jūnijā, no plkst.11 līdz 16 visi bērni un viņu vecāki tiek aicināti svinēt Ziemeļblāzmas pils 100. dzimšanas dienu.  Atjaunotajā pils parkā viesus sagaidīs pats pils saimnieks - Augusts Dombrovskis ar savu suni Kangaru, kā arī svinībās varēs sastapt tādas vēsturiskas personības kā Jāzepu Vītolu, Jāni Jaunsudrabiņu un Krišjāni Baronu. Savukārt svētku noslēgumātiks atskaņots Kaspara Vecvagara pirmatskaņojums «Ar mīļumu - saimes dziesmas un kopbūšanas».

«Simts gadu jubilejas svinības šoreiz būs nedaudz netradicionālas, jo galvenais akcents svētkos būs nevis vērot un svinēt, bet gan līdzdarbojoties apgūt jaunas prasmes. Visas radošās darbnīcas būs izzinošas, daļa no tām veidotas, ņemot vērā Dombrovska kunga pamatvērtības – atturēšanos no atkarīgo vielu lietošanas,» stāsta svētku organizatore Zane Auškāpa.

Pretsmēķēšanas teltī varēs uzzināt par tabakas kaitīgumu, Novada mācības teltī bērni un viņu vecāki varēs pilnveidot savas zināšanas par Vecmīlgrāvi, savukārt Ķepainīša slimnīcā bērni mācīsies pārsiet lelli, bet Zaļajā stūrītī apgūs dārznieka prasmes. Tā kā šajā nedēļā beidzas mācību gads, tad sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku darbosies arī grāmatu maiņas punkts, savukārt tiem, kuriem interesē Vecmīlgrāvja teritorijā esošā Rīgas brīvosta, būs iespēja to apskatīt fotogrāfijās un uzzināt sīkāku informāciju par tās darbību. Tāpat kā pirms simts gadiem svētku dalībniekiem būs iespēja vizināties ar zirgu pajūgiem.

Svētku laikā uz lielās skatuves uzstāsies Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības kultūras centru bērnu kolektīvi, Augusta Dombrovska mūzikas skolas jaunie talanti un kultūras nama «Ziemeļblāzma» mākslinieki. Savukārt noslēguma koncertā skanēs komponista Kaspara Vecvagara jaunā dziesmu cikla «Ar mīļumu – saimes dziesmas un kopbūšana» pirmatskaņojums, ko atskaņos tādi Latvijā pazīstami mūziķi kāIlze Grunte, Arnolds Kārklis, Uģis Vītiņš, Andris Grunte un solisti - Leļļu teātra aktrise Dace Vītola un Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs. «Ikdienas ritmā arvien mazāk laika paliek ģimenei, lai kopā brokastotu, spēlētu spēles, dziedātu, lasītu, smietos un vienkārši būtu... Tāpēc dzima ideja radīt dziesmu ciklu ar ilustratīviem kopā būšanas piemēriem, tā veicināt cilvēkiem atrast vairāk laiku vienam ar otru kopā būt,» atzīst komponists Kaspars Vecvagars.

Dombrovska kunga un viņa līdzgaitnieces Martas Rinkas iedibinātie bērnu svētki šogad notiks jau 105. reizi. Tā ir unikāla parādība pilsētvidē, kad bērniem ir iespēja pavadīt dienu, gūstot jaunas zināšanas un pieredzi, kas tiek īstenota ar Rīgas domes un Rīgas brīvostas atbalstu. «Svētki ar tik senām tradīcijām ir unikāli, tāpēc esam lepni un gandarīti, ka jau vairākus gadus varam tos atbalstīt un radīt iespēju, lai tie būtu pieejami ik vienam bez maksas,» atzīsts Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Ēriks Škapars.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu