Ozoliņa-Kovala: Tā bija mana diena (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts, rigaskausi.lv

Latvijas šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovala pēc lieliski aizvadītajām sacensībām «Rīgas kausi 2013», kurās viņa uzrādīja piekto labāko rezultātu šosezon pasaulē (64,38 metri), portālam «Apollo» norādīja veiksmīgais sniegums devis pārliecību turpmākajai sezonai.

«Gāju uz to, lai izpildītu pasaules čempionāta A normatīvu (62 metri). Zināju, ka esmu uz to spējīga. Vēlējos to izdarīt pēc iespējas ātrāk, lai sezonas turpinājumā tas nerada lieku sasprindzinājumu. «Rīgas kausos» nedomāju par konkrētu rezultātu, tomēr prieks, ka metiens izdevās,» stāsta Sinta.

«Personiskais rekords vienmēr ir kā pārsteigums,» norāda šķēpmetēja, kurai turklāt izdevās pieci teicami metieni pāri 60 metru robežai. «Tas jau ir rādītājs. Neteiksim, ka tas ir liels pārsteigums, taču parasti ir tā, ka uz pirmo, trešo un sesto mēģinājumu nav problēmu koncentrēties, bet uz visiem sešiem ir grūti. Ko lai saka, tā bija mana diena, turklāt stadionā bija lieliska atmosfēra un laika apstākļi. Tas dod pārliecību, ka varu labi izpildīt visus sešus metienus.»

«Var teikt, ka «Rīgas kausi» sacensības izbaudīju. Līdz ceturtajam metienam emocijas jau bija nedaudz izlaidušas gaisu no balona, tomēr saņēmos, jo bija taču sanākuši skatītāji un gribējās parādīt mūsu līdzjutējiem, ka varam labi startēt,» saka Ozoliņa-Kovala.

«Sacensības seko viena otrai, bet ir jāizvērtē savas spējas un kaut kad jāņem atelpa. Līdz pasaules čempionātam ir dažādi komercmači, kuros varam nopelnīt sev maizīti, tādēļ reizēm nepadomājam par veselību un gatavību nozīmīgākām sacensībām. Sacensības emocionāli piepilda, tomēr ir jādomā, kad un kur startēt,» skaidro sportiste, kurai nākamie mači būs 6. jūnijā, kad Romā notiks «Dimanta līgas» sacensības, kurās pirmoreiz piedalīsies trīs Latvija sķēpmetējas.

Pirms sezonas Sinta izteicās, ka mazs sapnītis būtu labot Latvijas rekordu, no kura «Rīgas kausos» Ozoliņu-Kovalu šķīra tikai 13 centimetri. «Tagad šis sapnis šķiet jau tuvāks realitātei, taču Latvijas rekords nav mans galvenais mērķis. Svarīgāk ir apliecināt sevi kā stabilu un konkurētspējīgu šķēpmetēju. Jātic saviem spēkiem un tad panākumi sekos

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu