Rīgā atver jaunu neauglības ārstēšanas klīniku (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēdējos gados gan pasaulē, gan Latvijā pieaug to cilvēku skaits, kuri griežas pie medicīnas speciālistiem ar lūgumu palīdzēt neauglības ārstēšanā. Šī problēma mūsdienās skārusi katru sesto pāri reproduktīvajā vecumā praktiski visās kultūrās un sabiedrībās. Tā kā ir pieejamas gan jaunas un sekmīgas tehnoloģijas, gan augusi zinātnieku un ekspertu kompetence, ir palielinājusies arī iespēja nonākt pie sekmīga rezultāta, portālam «Apollo» pastāstīja Līga Baranovska.

Latvija šobrīd ir sarežģītā demogrāfiskā un ekonomiskā situācijā - nācija noveco un strauji samazinās iedzīvotāju skaits, tādēļ apsveicama un atbalstāma ir to ģimeņu iniciatīva, kuras vēlas pēcnācējus. Šādu ģimeņu skaits, kuras sastopas ar neauglības problēmām, arvien pieaug un tās vēlas izmantot iespēju, kura ārvalstīs jau ir labi zināma un ierasta prakse.

Šādu pakalpojumu sniegšanai ir vajadzīgs gan augsts kompetences līmenis, gan atbilstošas tehnoloģijas un perfekta procesa kontrole.» Ava Riga» speciālisti ar klīnikas rīcībā esošo tehnisko aprīkojumu un moderno embriju laboratoriju varēs nodrošināt vismūsdienīgāko neauglības ārstēšanas metožu pielietojumu.

«Klīnika sniedz pilnu diagnostikas programmu un neauglības ārstēšanas ciklu līdz pat dzemdībām. Esam specializējušies sarežģītāko gadījumu izmeklēšanā un ārstēšanā, tai skaitā pacientiem ar ģenētiskām problēmām ģimenē, pacientiem, kuriem bijušas onkoloģiskas saslimšanas - tās ir situācijas, kad pāri ir visu izmēģinājuši un gandrīz vai zaudējuši cerību, viņi ir laipni gaidīti pie mums,» stāsta «Ava Riga» klīnikas vadītāja Violeta Fodina.

«Ņemot vērā to, ka ārstniecības procesa izmaksas var būt samērā augstas, īpaši svarīgi ir tas, ka, pateicoties augsti kvalificēto speciālistu kompetencei un medicīniskajam aprīkojumam, paaugstinās diagnozes precizitāte, kas ļauj izvēlēties pareizo ārstēšanas metodi un rezultātā ir lielāka iespēja sievietei palikt stāvoklī jau pēc pirmā mēģinājuma. Mūsu valstī no pagājušā gada darbojas atbalsta programma, kas ir ļoti pozitīvi vērtējams solis un nozīmīgs atbalsts Latvijas ģimenēm, tomēr pieprasījums arvien palielinās, tādēļ pozitīva rezultāta panākšana jau pirmā mēginājuma laikā nozīmētu gan līdzekļu ekonomiju, gan ātrāku demogrāfiskās situācijas uzlabošanu.»

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu