Līdz gada beigām «Lattelecom» optiskais internets būs pieejams teju 60% mājsaimniecību (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Plānots, ka 2013.gada beigās «Lattelecom» optikas pārklājums sasniegs 484000 mājsaimniecības, kas ir 58% no visām mājsaimniecībām Latvijā, informē uzņēmuma Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Bite informē, ka šogad izbūve noslēgusies jau 8000 mājsaimniecību, un visvairāk investēts Kurzemes un Rīgas reģionu pievienošanā optikas tīklam.

Līdz gada beigām optiskā tīkla infrastruktūra tiks nodrošināta vēl 24 000 mājsaimniecībām. Kopumā mūsdienīgajai infrastruktūrai

2013.gadā plānots pieslēgt aptuveni 8000 mājsaimniecību Rīgā, 4000 Rīgas reģionā, 5000 Kurzemē, 3000 Vidzemē, 2500 Zemgalē, kā arī 1500 Latgalē, informē Bite.

Maijā visplašākie izbūves darbi norisinājās Liepājā, Nīcā, Priekulē, atsevišķās vietās Rīgas centrā, Salaspilī, Cēsīs un Valmierā, paralēli optisko tīklu izbūvējot arī citviet Latvijā.

«Izvēloties reģionus investīcijām, «Lattelecom» izvērtē potenciālo optiskā interneta lietotāju skaitu un infrastruktūras izbūves izmaksas. Kopumā «Lattelecom» mērķis tuvāko gadu laikā ir palielināt optiskā interneta pieejamību līdz pat 75% no visām Latvijas mājsaimniecībām,» skaidro uzņēmumā.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu