Māris Ozoliņš uzvar Dragreisa otrajā posmā Daugavpilī (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook/Latvian Drag Racing Championship

Pirmajā un otrajā jūnijā Daugavpils Lociku lidlaukā pirmo reizi norisinājās Latvijas Dragreisa Čempionāts, kur tika aizvadīts otrais posms. Drošības dēļ lidlauka trasi organizatori bija saīsinājuši no ceturtdaļjūdzes  (402,3 metriem) uz 1000 pēdām (304,8 metri) garu distanci.

Šajās sacīkstēs pārliecinošu uzvaru «Unlimited» klasē izcīnīja Māris Ozoliņš ar «Mitsubishi Lancer Evolution», kas tapis «ProSpeed» darbnīcā. Šoreiz gan tehnika, gan visi pārējie apstākļi bija labvēlīgi un viss izdevās kā plānots.

«Teicamas sacīkstes, viss noritēja bez aizķeršanās,» iesāk Māris «Tika uzstādīts arī absolūti ātrākais laiks un tā, kā pirmo reizi Latvijas dragreisa vēsturē sacensības notika 304 metru distancē, tad šobrīd esmu Latvijas rekordists – distanci veicu 8,02 sekundēs ar gala ātrumu 212 kilometri stundā.»

«Sacensībām sagatavotais auto darbojās nevainojami, arī jaunās riepas apliecināja sevi no labākās puses. Nedaudz žēl, ka galvenos konkurentus vajāja tehniskas ķibeles, cīņa noteikti būtu bijusi saspringtāka,» turpina Ozoliņš.

«Runājot par pašu pasākumu, viss bija lieliski. Pateicoties divu dienu formātam, bija pietiekoši daudz laika, lai izbrauktu nepieciešamos testa braucienus. Līdz ar to bija iespējams atrast pareizos regulējumus gan motoram, gan piekarei, kas vislabāk atbilda tieši šai konkrētās trases specifikai. Domāju, ka arī skatītājiem bija interesanti, jo tik jaudīgas mašīnas Daugavpils pusē pārāk bieži netiek manītas. Pozitīvi priekš skatītājiem un arī dalībniekiem bija arī tā saucamie superfināli - visu klašu uzvarētājiem bija iespēja sacensties pēc handikapa principa - kuram sacensībās bijis lēnāks laiks, tas uzsāk braucienu pirmais, savukārt ātrākais mēģina to distancē noķert».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu