Ozoliņai-Kovalai ceturtā vieta Dimanta līgas posmā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovala ceturtdien izcīnīja ceturto vietu Dimanta līgas piektajā posmā Romā.

Romas posmā pirmo reizi vēsturē startēja trīs Latvijas šķēpmetējas - Madara Palameika, Ozoliņa-Kovala un Līna Mūze.

Ozoliņa-Kovala savu labāko rezultātu uzrādīja jau pirmajā mēģinājumā, kad raidīja šķēpu 62,52 metru tālumā. Trīs citi mēģinājumi latvietei netika ieskaitīti, bet pārējos divos viņa meta tuvāk par 59 metru atzīmi.

Latvijas rekordiste Palameika, kura Dimanta līgas posmos startē regulāri, šoreiz izcīnīja sesto vietu, uzrādot rezultātu 61,85 metri. Pirmajos divos metienos latviete sasniedza rezultātus zem 56 metriem, trešajā nodemonstrēja savu labāko metienu, bet pārējie trīs mēģinājumi viņai netika ieskaitīti.

Savukārt jaunā Mūze savā debijā prestižajā vieglatlētikas seriālā ierindojās astotajā vietā deviņu sportistu konkurencē, otrajā mēģinājumā sasniedzot 59,30 metrus, kas ir viņas sezonas personīgais rekords.

Ozoliņai-Kovalai līdz trešās vietas izcīnīšanai pietrūka gandrīz metrs, bet par uzvarētāju ar rezultātu 66,45 metri kļuva vāciete Kristina Obergfela.

Tieši Obergfela ar iekrātiem 12 punktiem pašlaik ir Dimanta līgas kopvērtējuma ieskaites līdere.

Tikmēr Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva ceturtdien izcīnīja devīto vietu Dimanta līgas posmā.

Pirmajā mēģinājumā Grīva aizlēca 6,52 metru tālumā, bet viņas otrais mēģinājums netika ieskaitīts. Savukārt trešajā mēģinājumā latviete spēja savu rezultātu uzlabot, aizlecot 6,60 metrus tālu.

Lai iekļūtu labāko astoņniekā un tiktu pie iespējas izpildīt vēl trīs mēģinājumus, Grīvai bija jālec par pieciem centimetriem tālāk.

Par sacīkšu uzvarētāju kļuva amerikāniete Britnija Rīze. Pērnā gada Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēja uzrādīja rezultātu 6,99 metri.

Kopumā disciplīnā uz starta izgāja 12 tāllēcējas.

Grīvas personīgais rekords tāllēkšanā ir 6,86 metri, kas tika sasniegts 2011.gada jūnijā Valmierā. Savukārt šosezon viņa lēkusi 6,72 metrus tālu.

Tikmēr salīdzinoši neveiksmīgs starts padevās pēdējā laikā veselības likstas izjūtošajai Poļinai Jeļizarovai, kura 3000 metru šķēršļu skrējienā ierindojās 14.vietā starp 14 finišu sasniegušajām sportistēm.

Latvijas pārstāve uzrādīja laiku desmit minūtes un 5,20 sekundes, bet uzvaru ar rezultātu deviņas minūtes un 16,14 sekundes izcīnīja Milkaha Čemosa no Kenijas.

Skrējiena laikā izstājās divas sportistes.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu