Getlins pārspēj Boltu Dimanta līgas posmā Romā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dimanta līgas piektajā posmā Romā 100 metru sprinta distancē uzvaru izcīnīja 2004. gada olimpisko spēļu čempions Džastins Getlins no ASV, kurš pārspēja pasaules rekorda īpašnieku un vairākkārtējo olimpisko čempionu jamaikieti Useinu Boltu.

Getlins uzvarēja ar rezultātu 9,94 sekundes, bet Bolts viņam zaudēja vienu sekundes simtdaļu, uzrādot savu šīs sezonas labāko rezultātu. Savukārt trešais finišēja Žimijs Viko no Francijas, kurš to izdarīja pēc 10,02 sekundēm, sasniedzot jaunu personisko rekordu.

Kā ziņots, Getlins atsācis karjeru pēc četrus gadus ilgas diskvalifikācijas par dopinga lietošanu izciešanas.

Savukārt 800 metru distancē ātrākais bija Muhameds Amans no Etiopijas, finišējot pēc vienas minūtes un 43,61 sekundes. Viņam padevās šīs sezonas pasaules labākais rezultāts. Otrajā vietā ar savu personisko rekordu finišēja francūzis Pjērs Ambruāzs Bose, bet trešais bija DĀR pārstāvis Andrē Olivjē.

Simt metru barjerotajā distancē pārākas pār visiem bija ASV sportistes, kuras ieņēma labāko četrinieku. Ātrākā no visām bija Pekinas olimpisko spēļu čempione un sudraba medaļas ieguvēja pērn Londonā Douna Hārpere, kura finišēja pēc 12,65 sekundēm. Viņai seko Lolo Džonsa (12,70) un Virdžīnija Kroforda (12,90).

Augstlēkšanā sievietēm pirmo vietu dalīja divas Krievijas sportistes - Anna Čičerova un Svetlana Skoļina -, kuras uzlēca 1,98 metru augstumā, kamēr trešā ierindojās titulētā Horvātijas sportiste Blanka Vlasiča, kura sasniedza savu sezona labāko rezultātu, uzlecot 1,95 metru augstumā.

Diska mešanā sievietēm triumfēja Sandra Petkoviča - 68,25 metri, bet vīriešu lodes grūšanā - Davids Štorls (20,70 metri).

Tikmēr kārtslēkšanā vīriešiem labākais bija Rafaels Holcdepe, kurš, sasniedzot 5,91 metra atzīmi, sasniedza savu personisko rekordu, bet 400 metru barjerskrējienā ātrākais ar laiku 48,31 sekunde bija ASV sportists Džonijs Dučs. 1500 metru distancē sievietēm ātrākā pēc nedaudz vairāk kā četrām minūtēm izrādījās zviedriete Abeba Aregavi, bet 5000 metru vīriešu distancē naskākais pēc 12 minūtēm un 54,95 sekundēm bija Ženuvs Alamirevs no Etiopijas, savukārt trīssoļlēkšanā labākais bija Kristians Teilors, kurš sasniedza 17,08 metru tālumu.

Tikmēr 200 metru skrējienā sievietēm ar jaunu valsts rekordu 22,36 sekundes triumfēja Murjele Ahure no Kotdivuāras.

Kā ziņots, Romas posmā pirmo reizi vēsturē startēja trīs Latvijas šķēpmetējas - Madara Palameika, Ozoliņa-Kovala un Līna Mūze.

Ozoliņa-Kovala savā labākajā metienā raidīja šķēpu 62,52 metru tālumā, ierindojoties ceturtajā vietā. Savukārt Latvijas rekordiste Palameika uzrādīja rezultātu 61,85 metri, ierindojoties sestajā vietā, bet Mūze astotajā deviņu dalībnieču konkurencē - sasniedzot 59,30 metrus, kas ir viņas personīgais rekords.

Par uzvarētāju kļuva ar 66,45 metru tālu raidījumu kļuva vāciete Kristina Obergfela.

Jau ziņots, ka Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva ceturtdien izcīnīja devīto vietu Dimanta līgas posmā, aizlecot 6,60 metrus tālu.

Par sacīkšu uzvarētāju kļuva amerikāniete Britnija Rīze. Pērnā gada Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēja uzrādīja rezultātu 6,99 metri.

Tikmēr salīdzinoši neveiksmīgs starts padevās Poļinai Jeļizarovai, kura 3000 metru šķēršļu skrējienā ierindojās 14.vietā starp 14 finišu sasniegušajām sportistēm. Par uzvarētāju kļuva Milkaha Čemosa no Kenijas, kura finišu sasniedza pēc deviņām minūtēm un 16,14 sekundēm.

Nākamais Dimantu līgas posms norisināsies 13. jūnijā Norvēģijas pilsētā Oslo.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu