Armands Siliņš aicina uz urbāni romantiskas mūzikas koncertu «Wunderzellis» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

17. jūnijā plkst. 20.00 jaunajā Zirgu ielas koncertzālē Latvijas Nacionālās operas baritons Armands Siliņš ar domubiedriem aicina uz urbāni romantiskas mūzikas koncertu. 

Koncertā piedalīsies kvartets «Undertango» (Mārtiņš Zilberts, Indulis Cintiņš, Evita Dūra, Viktors Veļičko), Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs un ģitārists Kaspars Zemītis.

Koncertā skanēs latviešu kamermūzika, klasiķu E.Dārziņa, Alfr.Kalniņa, mūsdienu komponistu A. Maskata, R. Kalsona un I. Zemzara darbi, kā arī mazliet mazāk klasiskas dziesmas mūziķu interpretācijā no grupu «Gaujarts», «Suņa stunda» un «DoDo» repertuāra. To visu papildinās Gundara Grasberga, dziesmu tekstu autoru daiļrades iedvesmotas, runātas intermēdijas - dziesmu pieteikumi.

Armands Siliņš par koncertu saka: «Koncerts ir romantisks ne tajā saldajā izpratnē, ar kuru asociē, piemēram, Valentīndienu, bet gan tajā 19. gs. mākslinieka-romantiķa tēla ziņā. Nostaļģisks, saldsērīgs, priecājas par katru sīkumu, ko redz, un gatavs cīnīties ar vējdzirnavām. Kā Gundars Grasbergs saka - varbūt tas Wunderzellis ir pēdējais romantiķis, kurš tagad palicis. Vēl pilna pasaule ar Wunderzeļļiem, un viņi būs mūžīgi, tik ārējais veidols varbūt mainās, tapēc tie grūtāk atpazīstami...»

Programma balansē uz smalkas robežas starp akadēmisko un esterādes kamermūzikas, teātra mūzikas žanru. Gundara Grasberga lasītie dzejoļi - intermēdijas paspilgtina Wunderzeļļa tēlu. Armands Siliņš: «Katrs no mums, izpildītājiem, ir daļa no Wunderzeļļa, ,gan Gundars, gan katrs no Undertango, gan Kaspars. Varbūt tāpēc arī šī programma mums nākusi tik organiski un viegli, ka katrā no mums viņš dzīvo. Ļoti ceru,ka Zirgu ielas koncertzāle palīdzēs mums šo tēlu padarīt vēl mazliet «greizāku», nereāli reālu.»

Zirgu ielas koncerta zāle (Valsts Akadēmiskā korā «Latvija» mītne) atrodas Kaļķu ielā 11a, ieeja no Zirgu ielas. Valsts Akadēmiskais koris «Latvija» pēc vairāku gadu pārtraukuma vēris vēsturiskās zāles durvis plašākai publikai. 15. jūnijā Zirgu iela koncertzālē norisināsies Latvijas Kultūras Akadēmijas jauktā kora «Sōla» koncerts «Cits vasaras vakars».

Koncertu ierakstīs un translēs Latvijas Radio 3. programma «Klasika».

  • Biļetes uz koncertiem pieejamas «Biļešu Paradīzes» kasēs un «bilesuparadize».
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu