Zvaigžņu plejāde Ventspils pusmaratonā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratonu ar savu klātbūtni pagodinās ne tikai pašmāju labākie garo distanču skrējēji, bet arī vairāki augsta līmeņa sportisti no tādām valstīm kā Kenija, Baltkrievija, Lietuva. 

Laiks ar tiem iepazīties!

  • Jeļena Prokopčuka – maratonu Karaliene! lielākā daļa jau ir pazīstami ar mūsu izcilo gargabalnieci, divkārtējo Ņujorkas maratona un trīskārtējo Parīzes pusmaratona uzvarētāju. Jeļenai pieder Latvijas rekordi 3km, 5km, 10km, pusmaratona un maratona distancēs. Pusmaratona rekords tika labots pērnā gada septembrī Ņūkāslā, finišējot pēc 1:08:07, un neapšaubāmi Jeļena būs izteikta favorīte starp sievietēm arī Ventspilī.
  • Volna Reskaja – Baltkrievijas sportiste, kas pēdējo pāris gadu laikā nav skrējusi pusmaratonus, bet vairāk startējusi 1,5km līdz 5km garās distancēs. Šī gada pašā marta sākumā Tripolē Volna 10km pieveica 37:14. Vai trīs mēnešu laikā sportiste būs gana satrenējusies, lai sastādītu konkurenci Jeļenai, to ikviens klātesošais varēs novērtēt 22.jūnijā.
  • Šapura Tasina – vēl viena Baltkrievijas skrējēja, kuras līdz šim labākais rezultāts 10km distancē – 34:45 tika sasniegts 2012.gadā Baltkrievijas pilsētā Grodno.
  • Anita Kažemāka – viena no Latvijas labākajām soļotājām, pašmāju jaunā cerība, kura jau savos 23 gados ir paspējusi gūt ievērojamus panākumus ne tikai soļošanā, bet arī garajās skriešanas distancēs. Kopš 2008.gada Anita ir noskrējusi 13 pusmaratonus, labāko rezultātu sasniedzot pērn Jūrmalā – 1:18:37, turklāt ir 2012.gada Latvijas čempione maratonā. Anita noteikti liks par sevi vēl dzirdēt!
  • Maina Charles Wachira – sportists no Kenijas, un par kenijiešu talantu garajās distancēs šaubām nevienam nevajadzētu rasties. Šī sportista ātrums ir pasaules līmeņa cienīgs – pusmaratons noskriet pa 1:01:13 Paderbornā (Vācijā). Turklāt šogad augstu rezultātu ir uzrādījis arī maratonā Ķīnā, noskrienot to marta mēnesī pa 2:14:13. Tiek prognozēts, ka Maina Charles Wachira uzstādīs jaunu Piedzīvojumu parka pusmaratona trases rekordu. Vai tā būs? – to pavisam drīz uzzināsim.
  • Maina Gabriel Kimani – vēl viens talantīgs Kenijas sportists, kuram šī būs debija Eiropā. Treniņus aizvada kopā ar iepriekš minēto tautieti un ir «gana» ātrs - 15km ir noskrējis ātrāk par 45 minūtēm.
  • Jurijs Kapseraij – viens no ātrākajiem baltkrievu sportistiem, kurš 2012.gadā pusmaratonu skrēja pa 1:06:59, bet šogad maija izskaņā jau ir paspējis uzlabot savu rezultātu, finišējot 21.0975km distancē pēc 1:04:11.
  • Valērijs Žolnerovičs – Latvijas rekordists maratonā (2:15:55, Vīne, 2013) un pusmaratonā (1:04:43, Lisabona, 2011) un viennozīmīgi viens no talantīgākajiem pašmāju garo distanču skrējējiem. Organizatori ļoti cer redzēt latvieša mērošanos spēkos ar Kenijas un Baltkrievijas sportistiem.

Lietuvas skrējēji/ -as vēl šonedēļ startē Eiropas kausa mačos, un tikai nākošās nedēļas sākumā iesūtīs savu sarakstu, un iespējams redzēsim visus labākos un labākās!

Piedzīvojumu parka pusmaratons solās būt tik tiešām ātrs un pie labvēlīgiem apstākļiem trases rekordam ir jākrīt! Turklāt, ja kādam no pašmāju sportistiem izdosies labot Latvijas rekordu pusmaratona distancē, organizatori papildus pasniegs 500 EUR.

Tomēr organizatori vēlas atgādināt, ka savā būtībā Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons ir orientēts uz visplašāko publiku, kur sev piemērotu distanci atradīs ikviens, kuram tuvas sportiskās aktivitātes - gan profesionāli sportisti, gan hobija līmeņa skrējēji, gan ģimenes ar bērniem, kas meklē aktīvās atpūtas iespējas brīvdienās. Šīs ir vienīgās sacensības, kurās vari ņemt dalību kopā ar pasaules līmeņa zvaigznēm.

VAIRĀK LASI UN PIESAKIES ŠEIT

Esi aktīvs, piedalies, jo te būs ko redzēt, izbaudīt un just!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu