2012.gads britu mūziķiem bijis īpaši veiksmīgs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu mūziķi pagājušogad ieņēmuši tik lielu daļu no globālā mūzikas tirgus kā nekad agrāk, liecina Lielbritānijas Skaņu ierakstu industrijas (BPI) dati.

Britu mūziķu albumi veidoja 13,3% no kopējā mūzikas pārdošanas apjoma visā pasaulē. Briti kļuvuši pieprasītāki, salīdzinot ar 2011.gadu, kad tie ieņēma 12,6% no pasaules mūzikas tirgus.

ASV robežās briti ir vēl populārāki, jo tur 13,7% jeb katru septīto nopirkto albumu izdevis britu mūziķis.

Turklāt piecos no sešiem pēdējiem gadiem vispirktākie izrādījušies britu dziedātāju un grupu ieraksti. 2007.gadā visvairāk pirktais albums visā pasaulē bija Eimijas Vainhausas «Back to Black», kam sekoja grupa «Coldplay» ar «Viva La Vida» un Sūzena Boila ar «I Dreamed A Dream». Gan 2011., gan arī 2012.gadā pārdotākā albuma statusu saglabāja Adeles «21».

Lielbritānijas uzvaras gājienu 2010.gadā uz brīdi pārtrauca amerikāņu repera Eminema albums «Recovery», kas togad bija visvairāk pirktais.

«Mūzika ir britu identitātes pamatā, un pasaule dzied kopā ar mums,» sacīja BPI vadītājs Džefs Teilors. «Mūsu mākslinieki izdod visā pasaulē pazīstamus hitus, ko vada Adeles «21» - visvairāk pārdotais albums jau otro gadu pēc kārtas. «One Direction» sensacionālie, rekorda cienīgie panākumi ASV, «Muse» un «Mumford&Sons» pieprasītie albumi, kā arī Emelijas Sandē un Eda Šīrana izrāviens padara mūs lepnus.»

«Mums ļoti jālepojas ar to, ka mūzikas industrija gūst arvien jaunus panākumus,» par godu britu panākumiem sarīkotā pasākumā teica premjerministrs Deivids Kemerons. Viņš arī jokoja, ka meklējot jaunu mīļāko grupu, jo ģitārists Džonijs Marrs viņam aizliedza klausīties «The Smiths» dziesmas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu