Arī IZM ir konstatējusi neatbilstības augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšanā (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis ir uzdevis Valsts izglītības attīstības aģentūrai (VIAA) veikt papildu pārbaudes un sniegt paskaidrojumus par Eiropas Sociālā fonda projekta «Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai» (ESF projekts) kontroli un uzraudzību, portālu «Apollo» informēja Anna Kononova, izglītības un zinātnes ministra biroja vadītāja.

Par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārziņā esošo Eiropas Savienības struktūrfondu (ES fondi) projektu kontroli un uzraudzību atbildīgā iestāde – IZM Struktūrfondu un starptautisko finanšu instrumentu departaments – arī no savas puses ir konstatējusi iespējamas neatbilstības ESF projekta īstenošanā.

Turklāt IZM dienesta pārbaudes komisijas locekļu vairākuma ziņojumos norādīts, ka attiecībā uz ESF projekta kontroli un uzraudzību, sadarbības iestāde – VIAA –, kas atbild par IZM pārziņā esošo ES fondu projektu vadību, kontroli un uzraudzību, nav atbilstoši izvērtējusi un reaģējusi uz riskiem un iespējamajām neattiecināmajām izmaksām, tādējādi, iespējams, pārkāpjot normatīvos aktus. Komisijas locekļi ir arī norādījuši, ka ir nepieciešams pārvērtēt auditorfirmas Deloitte ziņojumā konstatētos faktus un norādītās pārkāpumu pazīmes, jo lielākajai daļai no tiem VIAA nav sniegusi pretargumentāciju.

Sakarā ar šiem IZM Struktūrfondu un starptautisko finanšu instrumentu departamenta un dienesta pārbaudes komisijas konstatējumiem ministrs ir uzdevis VIAA līdz 25.jūnijam:

- veikt Deloitte ziņojumā konstatēto faktu un norādīto pārkāpumu pārvērtēšanu, pārvērtējot katru norādīto faktu un pārkāpumu atsevišķi;

- veikt analīzi par ietekmi uz izmaksu attiecināmību no ES fondu līdzekļiem un iesniegt ziņojumu ar detalizētu informāciju par Deloitte ziņojumā konstatēto faktu un norādīto pārkāpumu pazīmju pārvērtēšanu un informāciju par to ietekmi uz izmaksu attiecināmību no ES fondu līdzekļiem.

Pēc šīs informācijas saņemšanas, līdz 30.jūnijam ministrs pieņems lēmumus par turpmākajiem soļiem sakarā ar iespējamajiem pārkāpumiem ESF projekta īstenošanā un ESF projekta kontrolē un uzraudzībā un par to, vai tiks ierosināta disciplinārlieta par iespējamo bezdarbību no atbildīgo amatpersonu puses.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu