Aicina uz maģisko Līgo nakti kompleksā «Ratnieki» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) sporta un atpūtas kompleksā «Ratnieki» - Roberta Hirša vēsturiskajā vasaras rezidencē, 23. jūnijā no plkst. 18.00 tiks sagaidīts īstens Jāņu vakars lauku sētā. Aicinām ikvienu, kas vēlas šos svētkus izbaudīt tiešām latviskā garā un atklāt vakaru, kas sevī slēpj gan maģisko Saules ritu miju, gan cilvēku enerģiju mijiedarbības augstāko punktu.

Šajos Jāņos ikkatrs var kļūt par pasākumu dalībnieku un rīkotāju vienlaicīgi. Jau no plkst. 18.00 viesiem būs iespēja līdzdarboties neaizmirstamās Jāņu aktivitātēs un, turpinot latviskās tradīcijas, viesi tiks iesaistīti tādās latviskās nodarbēs kā lauku sētas pušķošanā, vainagu un ozolu vītņu pīšanā, bet tas vēl nav viss.

Šajā vakarā varēsiet atklāt kāda maģija un spēks slēpjas tādās aktivitātēs kā apdziedāšanās, cepšanās, spēka danču diešana. Kopā daudzināsim Līgas un Jāņus, veiksim veiksmes rituālus un izbaudīsim astoņu ugunskuru spēku.

Gluži kā agrākos laikos, Jāņu vakarā neiztikt bez aplīgošanas un sadziedāšanās, danču un rotaļu mācīšanās un izrādīšanās. Tiem, kuriem vakars izvērtīsies par karstu, tiks atvēlēta vieta zāļu hospitālī.

Plkst. 21.30 sāksies īsta zaļumballe lielajā siena šķūnī ar grupu «Trešā brigāde», kas garantēs vispārēju jautrību un virzītu vadību. Savukārt pusnaktī sāksies vismaģiskākās aktivitātes – 2. pliko skrējiens miglas tērpos, rūnu likšana un zīlēšana.

Tiem, kas vēlēsies atvilkt elpu labiekārtos numuriņos, klētsaugšā, ābeļdārzā vai pie pakša ir iespēja rezervēt sev naktsmītni.

Roberts Hiršs (1895 – 1972) bija Latvijas brīvvalsts laika izcils rūpnieks, zīda un mākslīgā zīda audumu ražošanas ieviesējs Latvijā, 1925.gadā izveidojis nelielu darbnīcu, kas vēlāk kļuva par a/s «Rīgas audums». Līgo nakts svinības notiks R. Hirša LU novēlētajā zemē, Līgatnes novada Līgatnes pagasta «Ratniekos», bijušajā AS «Rīgas audums» vasaras atpūtas mītnē.

Visas iepriekšpārdošanās iegādātās ieejas kartes piedalīsies izlozē par ielūgumiem uz starptautiskās mūzikas festivālu «Laba daba». Papildu informācija par festivālu «labadaba.lv».

  • Par ieejas kartēm un naktsmītņu rezervēšanu interesēties, rakstot uz «labapuse@gmail.com» vai zvanot 29158821.
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu