Latviešu «Raibā pasaule» – starp labākajām Eiropas mācību grāmatām (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Apgāda «Zvaigzne ABC» izdotais komplektizdevums «Raibā pasaule» piedalās «Best European Schoolbook Awards» (BESA, «Labākās Eiropas mācību grāmatas balvas») konkursā divās kategorijās – labākais komplektizdevums pirmsskolai un labākais elektroniskais mācību līdzeklis. Konkursā var piedalīties ikviena Eiropas mācību grāmatu izdevniecība vai materiālu veidotājs, iesniedzot mācību līdzekļus vairākās kategorijās.

Autoru Gitas Andersones, Raimonda Arāja, Vitas Drulles, Ivetas Ikales, Elfrīdas Krastiņas un Elitas Volānes veidotajā komplektizdevumā sešus gadus veciem bērniem, kuri gatavojas skolas gaitu uzsākšanai, ir mācību grāmata «Raibā pasaule», interaktīvā elektroniskā grāmata (CD), burtiņmācības grāmata, skaitļu un pirkstiņdarbu grāmata, grāmata «Viss ap mani», darba kartes un spēles, kā arī skolotāja grāmata. Mācību grāmatā integrēti tiek apgūta lasītprasme, rakstītprasme, matemātikas pamatjēdzieni, apkārtnes mācība, radoša darbošanās, mūzika. Katra no komplekta sastāvdaļām ir rūpīgi pārdomāta un metodiski pamatota, lai attīstītu pirmsskolēnu vārdu krājumu, komunikāciju, izpratni par dabas parādībām, apgūtu sākotnējās mājturības prasmes, mudinātu bērnus darboties gan individuāli, gan pāros un grupās.

Savukārt interaktīvais mācību disks ir kā analogs drukātajai mācību grāmatai, taču tajā ir daudzi aktīvie elementi, kas mudina bērna un tehnoloģiju mijiedarbību, piemēram, bērns noklausās vārdus un norāda uz tiem attēlā, atpazīst burtus un zilbes, veic matemātiskas darbības, dzied dziesmiņas. Šo materiālu noteikti var izmantot arī logopēdijas nodarbībās.

BESA konkursa mājaslapas adrese ir «schoolbookawards.org» Tajā var iegūt plašu informāciju gan par materiālu vērtēšanas kritērijiem, žūriju, iepriekšējā konkursa balvu ieguvējiem. Konkursa uzvarētāju paziņošana ikreiz notiek greznā ceremonijā Frankfurtes grāmatu izstādes laikā oktobrī.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu