OCTA tirgū ienāk jauns spēlētājs (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Apdrošināšanas sabiedrība «PZU» sākusi piedāvāt sauszemes transportlīdzekļu civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu (OCTA) Latvijā. Uzņēmums plāno konkurēt tirgū, piedāvājot klientiem konkurētspējīgu apdrošināšanas pakalpojuma cenu, kā arī paplašinot tirgu un fokusējot pakalpojumu uz vairākiem jauniem un līdz šim pilnībā neapgūtiem segmentiem.

«OCTA ir pamatpakalpojums jebkura universāla apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēja portfelī, kas vēlas kļūt par vienu no tirgus līderiem. Neraugoties uz OCTA pakalpojuma ieviešanas tehnisko sarežģītību un stingrajiem noteikumiem, pakalpojuma ieviešana Latvijā panākta ļoti ātri – sešu mēnešu laikā kopš pievienošanās «Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam» (LTAB),» informē «PZU» Latvijas filiāles vadītājs Deividas Raipa.

«Lai arī OCTA pakalpojums pērn nozarei nesis zaudējumus, esam pārliecināti, ka esam atraduši pareizo formulu sekmīgai darbībai šajā jomā. Par to liecina arī mūsu veiksmīgā pakalpojumu portfeļa paplašināšana atbilstoši plānam un straujais klientu skaita pieaugums. Esam pārliecināti, ka šogad izdosies sasniegt mērķi – 3% tirgus daļu tik piesātinātā tirgū, kāds ir apdrošināšanas tirgus Latvijā,» uzsver Raipa.

Konkurētspējas pamatā ir polises cenas veidošanās modelis. Tas iekļauj salīdzinoši vairāk risku ietekmējošus kritērijus, kas tiek analizēti, nosakot polises cenu. Uzņēmums izmantos LTAB informāciju par automašīnas nobraukumu, autovadītāja stāžu un līdzšinējo negadījumu biežumu, kā arī sezonalitātes koeficientu (īstermiņa polises vasarā maksā lētāk nekā ziemā).

Ienākot OCTA tirgū, uzņēmums plāno apgūt arī vairākus klientu segmentus, kas līdz šim nav bijuši plaši apgūti - traktortehnika, motocikli, piekabes un mazjaudīgas automašīnas.

Latvijas filiāles vadītājs skaidro, ka uzņēmums jau šobrīd strādā ar OCTA atlīdzībām, ja kāds Latvijas iedzīvotājs ir cietis negadījumā, ko izraisījis autovadītājs no Lietuvas ar «PZU» Lietuva izsniegtu polisi. «Mēs jau esam samaksājuši pirmās atlīdzības autovadītājiem Latvijā, tādējādi gūstot vērtīgas zināšanas un pieredzi, kas noderēs jaunajā tirgū,» papildina Raipa.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu