Žurnālists: Gājis bojā jaunais latviešu hokejists Kristiāns Pelšs (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Gājis bojā viens no talantīgākajiem jaunajiem latviešu hokejistiem Kristiāns Pelšs, vēsta «RīgaTV24».

«Nupat no Ziemeļamerikas bija atgriezies viens no talantīgākajiem latviešu jaunajiem hokejistiem. Viņš ir gājis bojā pagaidām gan vēl nenoskaidrotos apstākļos. Ir informācija, ka viņš ir noslīcis un diemžēl šī informācija ir apstiprināta,» stāsta Artūrs Vaiders.

Tikmēr Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs portālam «Apollo» izskanējušo informāciju nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt. «Pagaidām ir zināms tikai tik daudz, cik rakstīts masu medijos.»

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, naktī uz 11. jūniju ap plkst. 2 glābēji saņēma informāciju no aculieciniekiem par to, ka kāds vīrietis ielēcis Daugavā no Akmens tilta un pazudis. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki uz tilta redzēja vīrieša drēbes, taču, pārmeklējot upi, neviens cilvēks tajā netika atrasts.

Meklēšanas darbus glābēji un ūdenslīdēji turpināja arī nākamajā dienā, taču aizvien neko neatrada. Uz tilta atstātās drēbes VUGD nodeva policijai.

Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, apstiprināt, kas ir no tilta nolēkusī un bezvēsts pazudusī persona, policija varēs tikai pēc tam, kad būs pabeigtas visas meklēšanas darbības un šī persona tiks atrasta. Tomēr likumsargiem esot versijas par to, kas varētu būt šī persona.

Viena no versijām ir, ka Daugavā ielēkušais varētu būt 1992. gadā dzimis vīrietis, par kura pazušanu policijā šonedēļ saņemts iesniegums no tuviniekiem, pastāstīja Sadovskis.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Pelšs Latvijā ieradies tikai pirmdien, taču ar hokejistu šonedēļ nav izdevies sazināties, jo viņa mobilais tālrunis ir izslēgts vai atrodas ārpus uztveršanas zonas.

Pelšs lielāko daļu no savas hokejista karjeras pavadījis Latvijā. Pirmajās sezonās viņš pārstāvēja Daugavpils komandas «Ledus skolas» krāsas Latvijas U-18 un U-20 čempionātos. Tāpat viņš spēlēja vietējā kluba «Latgale» rindās Latvijas un Baltkrievijas atklātajos čempionātos. Pēdējā sezona Latvijā viņam bija 2009./2010. gadā, ko viņš pavadīja Rīgas «Dinamo Juniors» vienībā, spēlēdams Baltkrievijas līgā.

2010. gadā tobrīd 17 gadus veco Pelšu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 181. numuru izvēlējās Edmontonas «Oilers».

Tās rindās viņš nepaguva aizvadīt nevienu spēli, lielākoties spēlējot fārmklubos - Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas «Oil Kings», Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubā Stoktonas «Thunder» un Amerikas hokeja līgas vienībā Oklakomastijas «Thunder», kur spēlēja vēl šosezon.

Tāpat Pelšs spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu