Raimonds Pauls un Nils Ušakovs plāno kā svinēt Jāņus (102)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede/LETA

Nākamnedēļ Rīgā sāksies Līgo svētku ielīgošanas pasākumi, kuru vidū būs gan priekšnesumi ar dejām un dziesmām, gan arī tradicionālais Zāļu tirgus Doma laukumā. Saistībā ar šiem pasākumiem notika preses konference  ar Maestro Raimonda Paula un Rīgas mēra Nila Ušakova piedalīšanos.

Rīgā svētku ielīgošanas pasākumi sāksies 18.jūnija. Šajā dienā plkst.17.30 Rīgas Centrālās bibliotēkas Imantas filiālbibliotēkā tiks piedāvāts humora vakars «Līgo svētku ieskaņās jājoko un jāsmejas», kurā piedalīsies žurnāla «Dadzis» līdzautori - dzejnieks Harijs Krūze un karikatūrists Raimonds Valters, kā arī ar dziesmām priecēs mūziķis Jānis Jansons.

Savukārt plkst.19 ar Torņakalna ielīgošanu Rīgas kalnos tiks iedegta pirmā saulgriežu uguns. Šajā vakarā Jāņa Akuratera un Ojāra Vācieša muzeja dārzā varēs pulcēties kopā ar folkloras kopu «Skandinieki», bet plkst.20 Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā zālē kopā ar «3 x 3» danču klubu un Ilgu Reiznieci, «Rīgas danču klubu» un Valdi Putniņu notiks Jāņu ielīgošana un iedancošana.

Nākamajā vakarā plkst.19 Jāņu iedancošana kopā ar «Rīgas danču klubu» notiks Dzegužkalna estrādē, bet 20.jūnijā plkst.19 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā kopā ar kapelu «Hāgenskalna muzikanti» norisināsies Āgenskalna ielīgošana.

20.jūnijā pilsētā būs baudāmi vairāki svētkiem veltīti pasākumi. Plkst.15 kopā ar tautas tradīciju kopu «Budēļi» ielīgošana notiks Rīgas Jūgendstila muzejā, no plkst.17 līdz 19, piedaloties deju kolektīviem, folkloras kopām un tradicionālo Jāņu rituālu zinātājiem, ielīgošana notiks kultūras centra «Iļģuciems» pagalmā, no plkst.17.30 līdz 19.40 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks sarīkojums «Rīgā saule rotājās», kurā piedalīsies Oskars Patjanko, Lauma Bērza, Inese Krūmiņa un folkloras kopa «Lāns».

Tāpat šīs dienas vakarā no plkst.18 līdz 21 notiks Jāņu ielīgošana Bastejkalnā, kur varēs iepazīties ar Jāņu gaidīšanas tradīcijām - būs gan Jāņu dziesmas, līgotnes un aplīgošana, gan vainagu pīšana, ugunskura, vārtu un pūdeles pušķošana, lāpu, ugunsrata un plostiņu gatavošana, siera siešana, rotaļas un danči kopā ar Rīgas un Latvijas novadu folkloras kopām, bet no plkst.18 līdz 23.30 Jāņu ielīgošanu varēs baudīt Ķengaraga parkā, kur svinēšana notiks kopā ar Nacionālo bruņoto spēku deju kopu «Bramaņi» un vidējās paaudzes deju kopu «Videnieki», dziedātāju Ojāru Grīnbergu un Inesi Gresti, saksofonistu Gunti Branci un Latgales priekšpilsētas tautas mākslas kolektīviem.

21.jūnijā plkst.12 notiks Čiekurkalna ielīgošana un vasaras gadatirgus Čiekurkalna tirgū kopā ar Baumaņu ģimenes kapelu, bet plkst.19 sāksies Grīziņkalna ielīgošana Grīziņkalna parkā kopā ar folkloras kopām «Dandari», «Krulla» un «Ciguzis».

No plkst.9 līdz 19 Doma laukumā būs atvērts tradicionālais Zāļu tirgus, kur būs amatniecības, lietišķās mākslas izstrādājumu un lauksaimniecības produktu tirgus, jāņuzāles un vaiņagi, savukārt par kultūras programmu rūpēsies Rīgas pilsētas amatierkolektīvi un profesionāli izpildītājmākslinieki.

Savukārt no plkst.18 līdz 20 kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā notiks pasākums «Nāburgiem līgojot, visa Rīga līgojās!», kurā piedalīsies bērnu, jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi, kori, folkloras kopas, koklētāju grupa, ansamblis «Rīgas pantomīma», bet plkst.18 pļaviņā pie kultūras un atpūtas centra «Imanta» sāksies ielīgošana Imantā. Šajā pasākumā piedalīsies sieviešu koris «Līga», jauktais koris «Namejs», folkloras kopas «Atštaukas» un «Silavoti», deju kolektīvi «Imanta» un «Mazais Andžiņš», vokālā grupa «Harmonija Rīgai». Vakars turpināsies ar zaļumballi, kurā spēlē grupa «Lauku muzikanti».

Vērienīgākais svētku pasākums notiks 23.jūnijā Krastmalā, kurā piedalīsies folkloras kopas, Latvijas teātru aktieri, komponists Raimonds Pauls un tādas reti Latvijā muzicējošas pašmāju zvaigznes kā Laima Vaikule un Marija Naumova.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu