Dāvis Bertāns pārrāvis ceļgala krusteniskās saites (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns pārrāvis ceļgala krusteniskās saites un tāpēc nevarēs spēlēt vairākus mēnešus. Šādu informāciju savā tvitera kontā ceturtdien pavēstīja sportista aģents Artūrs Kalnītis, un neoficiālas ziņas par šādu notikumu pavērsienu nonākušas arī līdz Latvijas Basketbola savienībai (LBS).

Pēc šādām traumām parasti atveseļošanās aizņem vismaz pusgadu. Līdz ar to ir skaidrs, ka jaunais spēlētājs nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei rudenī gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Kā ziņots, trešdien notikušajā Serbijas čempionāta finālsērijas ceturtajā spēlē Bertāna pārstāvētā Belgradas «Partizan» komanda ar 68:52 pieveica citu galvaspilsētas klubu «Crvena Zvezda», sērijā līdz trim uzvarām nodrošinot triumfu ar rezultātu 3-1.

Tomēr latvietis laukumā neatradās visu otro puslaiku, jo guva ceļgala savainojumu.

Šis bija Bertāna otrais Serbijas čempiona tituls pēc kārtas, savukārt «Partizan» vienība valsts čempionu godā bijusi pēdējos 12 gadus, bet kopumā ieguvusi 20 titulus.

Ceturtdien Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis nosauca 17 kandidātus, kas pretendēs uz dalību komandas sastāvā Eiropas čempionātā, un viņu vidū bija arī Bertāns jaunākais.

Tāpat iepriekš bija plānots, ka Dāvis Bertāns visu gaidāmo vasaru plāno pavadīt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio «Spurs» treniņos. Toreiz spēlētājs pauda, ka «darīs visu, lai varētu palīdzēt izlasei».

Aizpagājušā gada vasarā Bertānu NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas «Pacers» komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz «Spurs». Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu